Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Michalovce posilnil kanadský útočník Garreffa, Pavlin zamieril do Talianska

Stane sa Garreffa oporou Michaloviec?
Stane sa Garreffa oporou Michaloviec?Profimedia
Vedenie HK Dukla Michalovce a kanadský útočník Joseph Garreffa (23) sa dohodli na spolupráci do konca aktuálnej sezóny 2022/23.

Rodák z Toronta v doterajšom priebehu ročníka nastupoval za slovinskú Ľubľanu hrajúcu nadnárodnú IceHL. V 27 zápasoch strelil šesť gólov a pridal sedem asistencií. Po pôsobeniach v OHL, ECHL a AHL to bolo jeho prvé európske pôsobisko.

Svoju premiéru v michalovskom drese by mal Garreffa absolvovať už tento piatok proti Prešovu.

"V momentálnej obmedzenej situácii na trhu s hráčmi nám prišiel ako zaujímavý typ hokejistu. Ide o mladého rýchlonohého útočníka, ktorý by nám mal pomôcť svojou kreativitou v presilovkách. Zároveň zvýšime konkurenciu medzi zahraničnými hráčmi v tíme," píšu Michalovce na sociálnych sieťach.

Skúsený slovinský obranca Žiga Pavlin si po nedávnom ukončení spolupráce s HC ´05 Banská Bystrica našiel nové pôsobisko. Posilnil taliansky klub Val Pusteria v IceHL. Dohodol sa na krátkodobej zmluve do 23. februára.

Za "baranov" v tejto sezóne odohral 26 zápasov, získal päť bodov (2+3). Na Slovensku obliekal aj dresy Košíc či Michaloviec, skúsenosti má tiež z českej Extraligy. Dvakrát si zahral na ZOH a trikrát reprezentoval Slovinsko na seniorských MS.