Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Michalovce získali Rusa Pereskokova a Kanaďana Valentiniho

Vadim Pereskokov bude hrať za druhý slovenský tím.
Vadim Pereskokov bude hrať za druhý slovenský tím. TASR
HK Dukla Ingema Michalovce sa dohodla na kontraktoch do konca sezóny 2022/23 s dvomi útočníkmi. Mužstvo posilnili Vadim Pereskokov (29) a Ryan Valentini (25).

Valentini je rodák z Ontária. Nastupoval v juniorskej OHL a aj univerzitnej lige USports, kde bol menovaný do druhého All-Star tímu, pričom získal aj titul. V sezóne 2020/2021 hral za Sterzing/Vipiteno AlpsHL a takmer celú minulú sezónu strávil v ECHL. Počas 45 duelov zaknihoval 43 bodov za 22 gólov a 21 asistencií.

Pereskokov je hráč so skúsenosťami z VHL, KHL, fínskej či švajčiarskej ligy. V minulom ročníku obliekal dres HC Košice, kde v 62 zápasoch zaznamenal 49 bodov za 17 gólov a 32 asistencií.

"S Vadimom sme v kontakte posledné mesiace, a preto nás nesmierne teší, že z ponúk, ktoré mal na stole, ho zaujala práve tá naša," uviedol michalovský klub na svojom facebookovom profile.

Nové pôsobisko si musí hľadať Tomi Iso-Mustajärvi. Bývalý fínsky útočník HC Mikron Nové Zámky skončil v tíme KOOVEE hrajúcom druhú najvyššiu súťaž Mestis. Odchovanec Ilves má na konte cez 140 zápasov v poprednej súťaži Liiga.