Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Miliónový boxerský projekt pozná mená štvrťfinalistov. Medzi najlepšími aj Slováci

Projekt spája talentovaných športovcov.
Projekt spája talentovaných športovcov.Hell Boxing Kings
Desať národností, viac ako 13-tisíc prihlásených boxerov, štyri váhové divízie, ambasádor Roy Jones Jr. (55) a milión dolárov v hre. To je Hell Boxing Kings, jedinečný projekt v boxe, do ktorého sa zapojilo okrem Česka, Maďarska, Srbska, Grécka či Azerbajdžanu aj Slovensko. Po úspešnej kvalifikačnej fáze, ktorá sa konala v každom z desiatich účastníckych krajín, sa stretli najlepší boxeri v maďarskom Miškovci.

Druhá fáza Hell Boxing Kings priniesla v priebehu piatich dní neskutočných 85 zápasov, viac ako 20 tvrdých knokautov, ale najmä obrovské emócie! Predrať sa do ďalšej časti miliónového turnaja a ostať v hre o štedré odmeny mohlo iba osem bojovníkov v každej zo štyroch váhových kategórií. Zárukou postupu do ďalšej fázy boli dve výhry v priebehu troch dní. 

Slovenské farby budú v ďalšej fáze hájiť Tibor Katona (vo váhe do 60 kg), Juraj Bóna (do 67 kg) a dvojica ťažkotonážnikov Lukáš Labaško a Peter Weiss (obaja nad 91 kg).  Najviac štvrťfinálových miesteniek si na domácej scéne uchmatlo Maďarsko. Hostiteľská krajina bude mať vo štvrťfinálovej pyramíde deväťnásobné zastúpenie a ako jediná nechýba vo všetkých kategóriách. 

Päť vstupeniek do ďalšej časti si zaistili Rumuni, štyri Azerbajdžan, tri mená ostávajú v hre z Grécka, po dve zo Srbska, Bulharska a Česka. Chorvátsku zástavu bude naďalej nosiť už len ťažkotonážnik Fran Hodak. Medzi osmičku najlepších sa nepodarilo predrať ani jednému reprezentantovi Bosny a Hercegoviny. 

Vo váhe do 60 kilogramov bude mať Maďarsko naďalej štyroch svojich reprezentantov, čo znamená, že v druhej fáze si táto divízia z ich pohľadu udržala stopercentnú úspešnosť. Spomedzi bojovníkov hmotnostnej kategórie do 67 kilogramov zaujal Petr Novák. Talentovaný Čech najskôr tvrdo knokautoval Christosa Sevastosa z Grécka, aby si následne poradil aj s domácim Danyim Dánielom. Rolu favorita s prehľadom splnil Kamran Shakhsuvarly. Bronzový medailista z Letných olympijských hier v brazílskom Riu de Janeiro bude v tretej fáze turnaja jedným zo štyroch zostávajúcich reprezentantov Azerbajdžanu. 

Revolučný projekt Hell Boxing Kings bude pokračovať podujatím na konci prebiehajúceho kalendárneho roka. Šou, ktorej ambasádorom je legendárny svetový šampión Roy Jones Jr., neskôr spozná štyroch víťazov. Každý z nich si odnesie štedrú finančnú čiastku vo výške 100-tisíc dolárov, ovládne boxerskú ligu majstrov a získa podporu silného sponzora v podobe značky známeho energetického nápoja.