Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bahrajnský investičný fond Mumtalakat rozširuje podiel skupiny McLaren

Tím McLaren F1 financuje investičný fond
Tím McLaren F1 financuje investičný fondReuters
Bahrajnský štátny investičný fond Mumtalakat vo štvrtok uviedol, že v rámci navrhovanej širšej reštrukturalizácie odkúpil prioritné podiely akcionárov v spoločnosti McLaren Group.

Týmto krokom sa rozšíri väčšinový podiel firmy Mumtalakat v McLarene, ktorý zahŕňa britského výrobcu superáut a McLaren Racing.

Bahrajnský štátny investičný fond kúpil akcie a warranty v hodnote 400 miliónov libier v spoločnosti McLaren od saudskoarabského verejného investičného fondu (PIF) a spoločnosti Ares Management, informovala spravodajská spoločnosť Sky News.

Cieľom navrhovanej reštrukturalizácie, ktorá je predmetom prebiehajúcich diskusií s akcionármi, je dosiahnuť dlhodobé ciele skupiny, uviedol Mumtalakat vo vyhlásení.

Spoločnosť Mumtalakat považuje reštrukturalizáciu "za optimálnu štruktúru riadenia na realizáciu stratégie McLaren Future of Performance", uviedla.

Transakcia nepovedie k vloženiu nových peňazí do spoločnosti McLaren, uvádza sa v správe Sky News. V júli 2021 globálna investičná spoločnosť Ares Management a saudskoarabský PIF poskytli veľkú časť kapitálovej investície do McLarenu vo výške 550 miliónov libier.

Mumtalakat bezprostredne nereagoval na e-mailovú žiadosť o komentár. Spoločnosť Ares Management sa odmietla vyjadriť, zatiaľ čo McLaren a PIF bezprostredne nereagovali. Výkonný riaditeľ spoločnosti Mumtalakat Khalid Al Rumaihi v júni minulého roka pre agentúru Reuters uviedol, že očakáva, že spoločnosť McLaren vstúpi na burzu v priebehu dvoch až troch rokov.