Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Daždivú kvalifikáciu F1 v Spa opanoval Verstappen, z pole position však vyštartuje Leclerc

Leclerc odštartuje nedeľňajšie preteky z prvého miesta.
Leclerc odštartuje nedeľňajšie preteky z prvého miesta.Profimedia
Max Verstappen (26) z Red Bullu ovládol daždivú kvalifikáciu F1 v Belgicku, pre trest za výmenu motora však začne preteky až ako jedenásty. Z pole position v nedeľu odštartuje Charles Leclerc (26) z Ferrari, ktorý za lídrom šampionátu zaostal o 595 tisícin sekundy. V prvom rade ho doplní Holanďanov tímový kolega Sergio Pérez (34).

Leclerc získal svoju druhú pole position v sezóne a 25. v kariére. Po domácej Veľkej cene Monaka v Monte Carle bude v belgických pretekoch útočiť na svoj druhý tohtoročný triumf. Verstappen v kvalifikácii na mokrej trati na okruhu v Spa-Francorchamps dominoval, ale na štartovom rošte klesne o 10 priečok, pretože v nasadil už piaty motor v sezóne a prekročil povolený počet.

V pretekoch bude holandský šampión hájiť 76-bodový náskok pred druhým Landom Norrisom. Britský jazdec McLarenu bude v nedeľu štartovať ako štvrtý. Okrem Leclerca a Péreza sa pred neho dostal aj Lewis Hamilton z Mercedesu.

Japonec Júki Cunoda začne z posledného miesta. Jazdec tímu Racing Bulls bol v kvalifikácii osemnásty, ale po výmene komponentov na svojom vozidle bol penalizovaný a posunutý na chvost roštu.