Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Do konca roka pódium neopustím. Bolo to hektické obdobie, pauza mi prospeje, hlási Pérez

Sergio Pérez (vľavo) vedľa Maxa Verstappena na pódiu v Spa.
Sergio Pérez (vľavo) vedľa Maxa Verstappena na pódiu v Spa.Reuters
Sergio Pérez (33) povedal, že po druhom mieste v nedeľňajšej Veľkej cene Belgicka Formuly 1, ktorú vyhral jeho tímový kolega z Red Bullu Max Verstappen (25), chce získavať pozície na stupňoch víťazov až do konca roka.

Druhé miesto bolo Mexičanovým najlepším výsledkom od májového podujatia v Miami, čo ukončilo jeho neúspešnú sériu. Pérez je celkovo druhý v šampionáte jazdcov, ale po 12 z 22 pretekov zaostáva za Verstappenom, ktorý vyhral posledných osem veľkých cien, o priepastných 125 bodov.

"Teším sa na to, že odteraz až do konca roka už neopustím pódium. Bolo to trochu ťažké obdobie, ale myslím, že sme sa prekonali a podarilo sa nám získať pre tím skvelé body," povedal.

Pódium bolo Pérezovým siedmym v roku 2023, ktorý mu priniesla aj dve víťazstvá. Hoci to bola preňho v nedeľu úľava, nedalo sa vyhnúť ani faktu, že štartoval z prvého radu a v úvodnom kole sa ujal vedenia, zatiaľ čo Verstappen bol na štarte až na šiestom mieste, ale aj tak vyhral s náskokom 22,3 sekundy.

Ďalšími pretekmi je Verstappenova domáca VC Holandska v Zandvoorte, ktorú dvojnásobný majster sveta vyhral za posledné dva roky pred svojimi fanúšikmi.

"Letnú prestávku potrebujem. Posledných pár pretekov bolo naozaj intenzívnych, takže sa na pauzu teším. Na Zandvoort sa vrátim veľmi silný. Dá nám to trochu času na to, aby sme sa hlbšie venovali analýze, zistili, čo môžeme zlepšiť na ďalších 10 pretekov a v podstate udržali dynamiku do konca sezóny," doplnil Pérez.

Tridsaťtriročný pilot tiež vysvetlil záhadnú poznámku šéfovi tímu Christianovi Hornerovi po kvalifikácii, keď Mexičan do vysielačky uviedol: "Teraz so mnou budeš hovoriť," bez toho, aby vysvetlil význam.

"Bol to vtip. Prišiel za mnou pred kvalifikáciou a povedal: 'Ak nebudeš v prvej trojke, nebudem sa s tebou po zvyšok víkendu rozprávať'. Po zvyšok víkendu sa teda so mnou rozprával," objasnil jazdec Red Bullu.