Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Horner chváli rozdielového Verstappena. Norrisa mrzí najmä štart: Nebol som dosť dobrý

Verstappen a Norris obsadili v Barcelone najvyššie priečky.
Verstappen a Norris obsadili v Barcelone najvyššie priečky.Reuters
McLaren mal v nedeľňajšej Veľkej cene Španielska rýchle auto, podľa niektorých súperov aj najrýchlejšie, ale Max Verstappen (26) opäť urobil potrebný rozdiel a zvíťazil. Druhého Landa Norrisa (24) mrzel najmä nevydarený štart.

Trojnásobný majster sveta Verstappen si pripísal siedme víťazstvo v 10. pretekoch aktuálnej sezóny. Triumf si vybojoval z druhého miesta na štartovom rošte, pričom na pole position sa postavil Norris z McLarenu. Výhrou natiahol svoj celkový náskok na 69 bodov, pričom práve druhý Norris je jeho najväčším vyzývateľom o titul.

"Prvá úloha bola predbehnúť Landa v prvej zákrute," povedal Horner novinárom o tom, ako to všetko dopadlo napriek tomu, že George Russell z Mercedesu si po štarte ukradol vedenie.

"Boli to preteky, v ktorých malo dominovať opotrebovanie pneumatík. Veľmi dôležité teda bolo rýchlo predbehnúť Georgea. Dnes išlo o to, aby sme neurobili žiadnu chybu, Max odjazdil perfektné preteky. V tomto roku musíme po celý čas veľmi tvrdo bojovať o víťazstvá. Max robí kľúčový rozdiel," dodal šéf Red Bullu.

Rok 2024 pozná v F1 už štyroch rôznych víťazov a takisto štyroch jazdcov na pole position v posledných štyroch pretekoch.  Horner povedal, že Norris by bol na okruhu Catalunya ťažko zdolateľný, keby nepokazil štart a nestratil pozíciu na trati. Verstappen viedol od tretieho kola a potom si dokázal vytvoriť náskok.

"Povedal by som, že Lando sa vynoril z balíka ako najkonzistentnejší vyzývateľ," povedal Horner o Norrisovi, ktorý má na konte štyri druhé miesta a jedno víťazstvo.

"Nebol som dosť dobrý, dnes sme mali vyhrať. Štart ide na môj vrub, bez tejto chyby by sme asi vyhrali. Myslím si, že sme mali najrýchlejšie auto, len som neodviedol dosť dobrú prácu. Ako tím sme mali perfektnú stratégiu," zhodnotil Norris.