Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kvalifikáciu na VC Azerbajdžanu ovládol Leclerc. Verstappen šiesty, Norris vypadol v Q1

Leclerc získal pole position v Baku štvrtý raz v rade.
Leclerc získal pole position v Baku štvrtý raz v rade.ANDREJ ISAKOVIC / AFP
Monačan Charles Leclerc (26) odštartuje z pole position na nedeľnej Veľkej cene Azerbajdžanu, 17. podujatí tohtoročného seriálu Formuly 1. Jazdec Ferrari dosiahol v sobotňajšej kvalifikácii najlepší čas, mestský okruh v Baku zvládol za 1:41:365 min. Pole position v Azerbajdžane získal štvrtý rok za sebou.

Leclerc zdolal druhého Oscara Piastriho (McLaren) o 321 tisícin sekundy. Z druhého radu odštartujú Carlos Sainz na Ferrari a Sergio Pérez z Red Bullu. Trojnásobný majster sveta a líder tohtoročného šampionátu Max Verstappen (Red Bull) skončil v kvalifikácii na šiestom mieste.

Pilot Ferrari sa dokázal rýchlo otriasť z nehody v prvom voľnom tréningu. V druhom bol najrýchlejší, v treťom skončil druhý a v kvalifikácii dominoval.

"Je to jedna z mojich najobľúbenejších tratí. Nebol to jednoduchý víkend, ale nehoda neublížila mojej sebadôvere. Vedel som, že musím po tréningoch niečo dohnať. V kvalifikácii som sa snažil vyhýbať múrom a v záverečnom kole som sa do toho pustil naplno. V aute som mal skvelý pocit a je úžasné, že som vybojoval pole position. Verím, že v nedeľu to konečne dokážeme," povedal Leclerc podľa BBC.

Prekvapením bolo vyradenie Landa Norrisa už v prvej fáze kvalifikácie. Britský jazdec McLarenu musel po žltých vlajkách spomaliť vo svojom najrýchlejšom záverečnom pokuse a napokon obsadil až 17. miesto.