Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nenávidím to. Nerobím správne rozhodnutia, mrzí Norrisa po treťom mieste z domácich pretekov

Norris cítil šancu na lepší výsledok.
Norris cítil šancu na lepší výsledok.Profimedia
Lando Norris (24) si vyčítal, že v nedeľu skončil na domácej Veľkej cene Veľkej Británie až tretí. Britského jazdca jeho konečné umiestnenie mrzelo najmä preto, že počas domáceho podujatia viedol a mohol ho vyhrať.

Keďže Verstappen z Red Bullu obsadil druhé miesto za víťazom pretekov Hamiltonom z Mercedesu, Norris v polovici sezóny opäť stratil body na holandského lídra v priebežnom poradí jednotlivcov Formuly 1. Zástupca McLarenu po siedmom pódiu z 12 pretekov, vrátane prvého víťazstva v kariére v Miami, je celkovo druhý a stráca 84 bodov.

"Nerobím správne rozhodnutia a teraz si to vyčítam. Nenávidím to. Neznášam, keď skončím v tejto pozícii a večne sa budem ospravedlňovať, že som neodviedol dosť dobrú prácu," povedal v rozhovore pod pódiom.

"Som však veľmi šťastný. Stále si to budem užívať. Myslím si, že sme urobili veľa vecí správne, dosť pozitív. Ale najmä tu v Silverstone, na jedinom mieste, kde by som bol rád, keby všetko išlo perfektne, to nešlo," dodal.

Norris na štarte stratil svoje tretie miesto, po 15 kolách si ho vzal späť a potom predbehol aj prvého Russella, ktorý neskôr odstúpil, a takisto aj Hamiltona a pred príchodom dažďa viedol preteky. Ukázalo sa, že rozhodujúci bol čas ísť do boxov, pričom Norris do nich prišiel o kolo neskôr ako Verstappen a potom zostal na trati dlhšie ako jeho súperi, keď prišiel moment prejsť späť na slicky.

Pomalý, 4,5-sekundový pitstop v 39. kole ho vyniesol za Hamiltona a Verstappen na tvrdých pneumatikách predbehol Norrisa štyri kolá pred koncom. "Pri záverečnej zastávke sme to zahodili. Dve rozhodnutia z našej strany nás dnes stáli všetko. Takže najmä tu je to veľké sklamanie," povedal.

Šéf tímu Andrea Stella povedal, že McLaren vyzeral veľmi silno, keď začalo pršať, pričom Norris a Piastri krátko jazdili na prvom a druhom mieste. "Nevyužili sme to a vyzerá to ako premárnená príležitosť. Prehodnotíme rozhodnutia, ktoré sme urobili. Niektoré boli dobré, iné mohli byť lepšie," skonštatoval Talian.