Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Norris si v Španielsku vybojoval pole position, za sebou nechal Verstappena s Hamiltonom

Norris predviedol na okruhu v španielskej Barcelone fantastické kolo.
Norris predviedol na okruhu v španielskej Barcelone fantastické kolo.AFP
Britský jazdec Lando Norris (24) vybojoval pole position na Veľkej cene Španielska, desiatom podujatí tohtoročného seriálu Formuly 1. Pilot McLarenu dosiahol v sobotňajšej kvalifikácii na okruhu v Barcelone čas 1:11,383 minúty.

Norris si vyjazdil druhú pole position v kariére, keď v záverečnom kole dokonalou jazdou odsunul Maxa Verstappena na Red Bulle na druhú priečku o dve stotiny sekundy.

Z tretieho miesta odštartuje nedeľňajšie preteky Brit Lewis Hamilton (+0,318), v druhom rade bude mať po boku krajana a kolegu z Mercedesu Georgea Russella (+0,320).

Až do tretieho radu sa postavia jazdci Ferrari Charles Leclerc a Carlos Sainz. TOP 10 v kvalifikácii uzavreli Pierre Gasly (Alpine), tímový kolega Verstappena Sergio Pérez a Esteban Ocon (Alpine) s Oscarom Piastrim (McLaren). Pérez však príde na štarte o tri miesta pre incident z VC Kanady, začne tak z 11. pozície.

"Bolo to takmer perfektné kolo. Bolo to tesné. Max vyzeral byť trochu silnejší, ale urobili sme zmeny, ktoré nám pomohli. Som veľmi šťastný, toto je pravdepodobne moja najlepšia pole position v kariére. Naším cieľom bude víťazstvo, ale bude to ťažké," vyznal sa Norris.