Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Po tréningu ovládol aj kvalifikáciu na šprint, Verstappen v ňom zaútočí na tretí triumf sezóny

Verstappen bol zatiaľ v rakúskom Spielbergu najrýchlejší.
Verstappen bol zatiaľ v rakúskom Spielbergu najrýchlejší.Profimedia
Max Verstappen (27) z Red Bullu vyhral kvalifikáciu na šprint pri Veľkej cene Rakúska vozidiel F1. Úradujúci majster sveta a obhajca minuloročného triumfu porazil na trati v Spielbergu o 93 tisícin sekundy Brita Landa Norrisa (24) z McLarenu. Tretí bol Austrálčan Oscar Piastri (23). Samostatne bodovaný šprint štartuje v sobotu o 12:00.

Verstappen nadviazal na domácej trati svojho tímu Red Bull na najrýchlejší čas z prvého tréningu. V ňom ho nezastavili ani problémy s motorom a išiel o 276 tisícin sekundy rýchlejšie ako druhý Piastri

V následnej kvalifikácii Holanďan zaznamenal najrýchlejší čas 1:04,686 min a aj v treťom šprinte sezóny zaútočí na triumf. Doteraz uspel v Číne a Miami. Rodák z Hasseltu ovládol skrátené preteky na 100 kilometrov v Rakúsku aj v predchádzajúcich dvoch rokoch. "Je skvelé byť tu prvý. Je to v podstate moja domáca Veľká cena. Zatiaľ to bol dobrý deň," povedal pred televíznymi kamerami.

Trojnásobný šampión môže zvýšiť náskok na čele celkového poradia jednotlivcov, ktoré zatiaľ vedie pred Norrisom o 69 bodov. Štvrtý bol v kvalifikácii na šprint George Russell z Mercedesu, piaty Carlos Sainz z Ferrari.

Sklamaný bol druhý jazdec Ferrari a tretí muž priebežného poradia šampionátu Charles Leclerc. Monacký jazdec nestihol prísť včas v záverečnej časti kvalifikácie do meraného kola a skončil bez započítaného pokusu. Do šprintu odštartuje ako desiaty. Po sobotňajšom šprinte sa pôjde o štyri hodiny neskôr kvalifikácia na hlavné preteky. Tie odštartujú v nedeľu o 15:00.