Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prezident FIA kritizuje pilotov F1 za nadávanie do vysielačiek. Nie sme raperi, odkázal

Verstappenovi občas uletí ostrý výraz.
Verstappenovi občas uletí ostrý výraz.DAN MULLAN / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Prezident Medzinárodnej automobilovej federácie Mohammed Ben Sulayem (62) kritizoval jazdcov formuly 1 za to, že nadávajú do vysielačiek, čo následne počujú diváci v televízii.

Úradujúci majster sveta Max Verstappen reagoval slovami, že vedenie F1 tak nemusí rádiovú konverzáciu vysielať, zatiaľ čo bývalému šampiónovi Lewisovi Hamiltonovi vadili niektoré Sulajímové formulácie. "Koľkokrát za minútu povedia slovo na F? Nie sme predsa raperi," kritizoval jazyk pilotov elitného seriálu Sulayem v rozhovore pre web motorsport.com. 

"Predstavte si, že sledujete preteky s deťmi a niekto používa všetky tieto sprosté slová. Čo by na to povedali vaše deti alebo vnúčatá? Čo by ste ich tým naučili?" pokračoval šéf FIA, bývalý jazdec rely zo Spojených arabských emirátov.

Novinári požiadali trojnásobného majstra sveta Verstappena o komentár krátko po tom, ako na tlačovej konferencii pred Veľkou cenou Singapuru použil rovnaké slovo na F na opis stavu svojho auta.

"Každý nadáva, niekto viac, niekto menej. Myslím si, že veľa ľudí nadáva, keď sú plní adrenalínu v športe, len to nezachytia mikrofóny. Zatiaľ čo tu sa to asi pre vyššiu atraktivitu vysiela," nadviazal holandský pilot Red Bullu.

"Asi to môžete obmedziť, vysielať s oneskorením, takže potom môžete veľa vecí cenzurovať. To by pomohlo oveľa viac ako vyhrážanie sa jazdcom pokutami," zdôraznil líder šampionátu.

Sedemnásobný majster sveta Hamilton, ktorý nepatrí medzi pretekárov nadávajúcich do vysielačky, súhlasil so Sulayemom a dodal, že v online priestore je dosť nevhodných výrazov. Vadila mu však prezidentova zmienka o raperoch. "Nepáči sa mi, ako to opísal. Ak sa nad tým zamyslíte, väčšina reperov je čiernej pleti. Takže je v tom rasový prvok a z jeho strany zlý výber slov," uzavrel britský pilot, ktorého otec pochádza z Grenady.