Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Priateľstvo Russella a Djokoviča. Stále sa chce učiť, to ma inšpiruje, vysvetlil pretekár

Russell a Djokovič na Wimbledone.
Russell a Djokovič na Wimbledone.x.com/GeorgeRussell63
Tenisový velikán Novak Djokovič (37) pomáha jazdcovi Mercedesu Georgeovi Russellovi (26) vo Formule 1 pripraviť sa na dlhú kariéru v tomto športe. Brit to povedal agentúre Reuters po tréningu na Veľkú cenu Maďarska.

So slávnym Srbom sa prvýkrát stretol pred niekoľkými rokmi v Monaku a už vtedy obdivoval jeho profesionalitu. "Stretli sme sa v posilňovni a dali sme sa do reči. Zdieľali sme nápady a Novak bol naozaj otvorený v tom, čo mu funguje," pochvaľoval si Russell.

O myšlienky jedného z najlepších tenistov histórie sa však deliť príliš nechcel. "Jednoducho sme sa rozprávali, ale ide skôr  o súkromné rozhovory. Veľmi sa mi páči, ako sa chce stále učiť, to ma samotného inšpiruje, aby som sa toho o sebe dozvedel viac. Takto by som si mohol posunúť hranice," vysvetlil.

Russell, ktorého tímový kolega Lewis Hamilton sa v budúcej sezóne presunie do Ferrari, povedal, že Djokovič sa veľmi zaujíma o automobilové preteky. Chce sa o F1 dozvedieť viac a čoskoro plánuje navštíviť niektorú z Veľkých cien.

"Viete, je toho veľa, čo vie on a ja nie, a naopak. Je potrebné zvážiť všetky nápady najlepších športovcov v každom smere a zistiť, čo si vieme zobrať pre seba," pokračoval Brit.

"Teraz sa vo veku 26 rokov cítim fit a zdravý, ale je potrebné sa uistiť, že budem rovnako fungovať a mať motiváciu aj o 10-15 či dokonca 20 rokov," myslí dopredu Russell a dodáva, že sa na sebe snaží pracovať už teraz.

Russell bol pred niekoľkými dňami na tenisovom turnaji vo Wimbledone so španielskou priateľkou a na vlastné oči videl Djokovičovu finálovú prehru s Carlosom Alcarazom. "Tenis mám veľmi rád. Zo športov, ktoré iba sledujem, je to asi môj najobľúbenejší. Nehrám ho, ale k hráčom mám obrovský rešpekt," povedal.

"Vo formule je človek a jeho stroj. V tenise je to telo, musia sa oň správne starať, dobre ho kŕmiť, hydratovať... Je to ako palivo, ktoré my dávame do nášho auta," uzavrel Russell.