Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prvý Argentínčan v F1 po 23 rokoch. Williams vymenil nevýrazného Sargeanta

Colapinto nahradí v kokpite Williamsu Sargeanta.
Colapinto nahradí v kokpite Williamsu Sargeanta.Profimedia
Tím formuly 1 Williams ukončil v polovici sezóny spoluprácu s Loganom Sargeantom (23), jediným americkým pilotom v seriáli. Na jeho miesto v kokpite povýšil britský tím Argentínčana Franca Colapinta (21) z formuly 2, ktorý bude debutovať tento týždeň na Veľkej cene Talianska.

Sargeant mal pôvodne odísť na konci sezóny. Od budúceho roka prenechá monopost Carlosovi Sainzovi, ktorý sa pripojí k Alexovi Albonovi z Ferrari ako druhý pilot. Seriál F1 teraz opúšťa s jediným bodom z 36 štartov, ktoré absolvoval od svojho príchodu do Williamsu v roku 2023. Jeho najlepším tohtoročným umiestnením bolo 11. miesto.

"Rozhodnutie vymeniť jazdca uprostred sezóny nebolo ľahké, ale sme presvedčení, že Williams bude mať vďaka tomu vo zvyšku najlepšiu šancu bojovať o body," uviedol vo vyhlásení šéf stajne James Vowles. "Pripravili sme veľké vylepšenia monopostu a potrebujeme maximalizovať naše šance na zisk bodov v mimoriadne vyrovnanom boji v strede poľa," dodal.

Dvadsaťjedenročný Colapinto je šiesty v poradí seriálu F2. Stane sa prvým argentínskym pilotom, ktorý bude pretekať v F1 od roku 2001, keď sa na štart postavil Gaston Mazzacane. "Príchod do F1 uprostred sezóny bude obrovským obratom, ale som pripravený na túto výzvu. Budem sa plne sústrediť na tvrdú prácu s Alexom a celým tímom, aby sme dosiahli úspech," povedal Colapinto.