Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Red Bull a Pérez ukončili špekulácie, dohodli sa na dvojročnom kontrakte

Sergio Pérez pokračuje v spojení s Red Bullom.
Sergio Pérez pokračuje v spojení s Red Bullom.AFP
Meno skúseného Sergia Peréza (34) sa v ostatných týždňoch výdatne skloňovalo s jeho možným koncom v aktuálne najlepšej stajni šampionátu Formuly 1, lenže mexický pilot dal za špekuláciami bodku. S Red Bullom podpísal dvojročné predĺženie kontraktu, čo znamená, že za rakúsky tím bude jazdiť minimálne do roku 2026.

Pérezov podpis prišiel v čase, keď viacero tímov rokuje s pilotmi nielen s ohľadom na budúcu sezónu, ale aj na rok 2026, keď do hry vstúpia zásadné zmeny vrátane nových pohonných jednotiek. V pondelok, koniec-koncov, potvrdil koniec v Alpine po aktuálnom ročníku Francúz Esteban Ocon.

Mexičan ovládol v F1 šesť veľkých cien. Tú poslednú, ktorá sa konala na mestskom okruhu v Monaku, nedokončil. Po štarte z ôsmej pozície mal v druhej zákrute kolíziu s Magnussenom, ktorá ho vyradila z pretekov.

Tridsaťštyriročný pilot prišiel do Red Bullu v roku 2021 z vtedajšieho tímu Racing Point, aktuálne známeho ako Aston Martin. Okrem spomínaných triumfov dosiahol trikrát na pole position, na pódiu stál v 39 prípadoch. V minulom roku skončil druhý za kolegom Maxom Verstappenom v šampionáte jazdcov, pričom Red Bullu pomohol ku konštruktérskemu titulu.