Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Red Bull stratí šéfa stratégie. Courtenay sa dohodol s hlavným konkurentom v F1

Courtenay mieri ku konkurencii.
Courtenay mieri ku konkurencii.MARK THOMPSON / GETTY IMAGES ASIAPAC / Getty Images via AFP
Majstrovský tím Formule 1 opúšťa šéf stratégie. Will Courtenay mieri z Red Bullu do McLarenu. U konkurencie bude zastávať post športového riaditeľa. McLaren o tom informoval na svojom webe. Ide o ďalší odchod významného člena Red Bullu v tejto sezóne.

Šéf McLarenu Andrea Stella uviedol: "Willove skúsenosti, profesionalita a zápal pre motošport z neho urobili ideálneho kandidáta, ktorý by mal viesť naše športové oddelenie. Vstupujeme do kľúčovej fázy našej cesty a sme presvedčení, že bude skvelým členom nášho silného tímu, ktorý sa ďalej snaží bojovať o víťazstvá a majstrovské tituly."

Courtenay pracoval 20 rokov pre Red Bull, za ktorého farby aktuálne jazdí úradujúci majster sveta Max Verstappen. Je už treťou poprednou osobnosťou, ktorá tento rok tím opúšťa. Po sezóne odíde uznávaný konštruktér Adrian Newey, ktorý sa dohodol s Aston Martinom, športový riaditeľ Jonathan Wheatley sa stane šéfom tímu Audi.

McLaren je v tejto sezóne najväčším súperom Red Bullu v boji o prvenstvo. V Pohári konštruktérov už vedie pred obhajcom trofeje o 41 bodov. Bojuje aj v šampionáte jazdcov, v ktorom druhý Lando Norris stráca na lídra Verstappena 52 bodov. Do konca sezóny zostáva odjazdiť šesticu pretekov.