Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ricciardo vo farbách Racing Bulls skončil, tím oznámil náhradníka na zvyšok sezóny

Ricciardo si F1 v roku 2024 už nevyskúša.
Ricciardo si F1 v roku 2024 už nevyskúša.Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / IMAGO
Austrálsky pilot Daniel Ricciardo (35) skončil v tíme Racing Bulls. Z osemnástich pretekov sezóny vyťažil iba 12 bodov. Do konca aktuálneho ročníka ho nahradí Novozélanďan Liam Lawson (22).

Taliansky tím informoval o zmene na sociálnej sieti X a uviedol: "Daniel bol skutočným džentlmenom na trati aj mimo nej a nikdy bez svojho úsmevu. Bude nám chýbať, ale vždy bude mať v rodine Red Bull špeciálne miesto." Austrálčan už po víkendových pretekoch v Singapure, v ktorých obsadil 14. miesto, naznačil, že pravdepodobne išlo o jeho posledné vystúpenie vo farbách RB. 

"Dúfal som, že svoj čas využijem na to, aby som sa mohol vrátiť do hlavného tímu Red Bullu, ale na tento vytúžený cieľ som nedosiahol," priznal. Ricciardo strávil v kolotoči Formuly 1 štrnásť sezón, počas ktorých zvíťazil v ôsmich pretekoch. Posledný triumf dosiahol na VC Talianska v Monze v roku 2021 vo farbách McLarenu. Po sezóne 2022 zamieril do Red Bullu, v ktorom už predtým pôsobil.

"Tento šport milujem celý život. Je to divoké a nádherné, bola to cesta. Ďakujem tímom a jednotlivcom, ktorí zohrali svoju úlohu. Fanúšikom, ktorí milujú tento šport niekedy viac ako ja. Vždy to má svoje vrcholy a pády, ale bola to zábava a nemenil by som to," odkázal Ricciardo.

RB je nástupnícky tím stajne Scuderia AlphaTauri a v seriáli F1 pôsobí od sezóny 2024. Majiteľom je rakúska spoločnosť Red Bull GmbH a tím Red Bull Racing. Do konca roka ostáva ešte šesť súťažných víkendov. Nasledujúce podujatie je na programe v nedeľu 20. októbra v americkom Austine. Lawson sa už v F1 objavil v sezónach 2022 i 2023 vo farbách Scuderia AlphaTauri. Počas piatich Veľkých cien získal 7 bodov.