Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sainz o odchode z Ferrari a hľadaní novej stajne: Je to dosť stresujúce a časovo náročné

Carlos Sainz počas rozhovoru s médiami.
Carlos Sainz počas rozhovoru s médiami.AFP
Vo februári vybuchla v F1 prestupová bomba. Ferrari oznámilo, že jeho farby bude od roku 2025 hájiť Lewis Hamilton (39). Zároveň to však znamenalo, že celý rok 2024 bude jeden z pilotov pretekať s vyhliadkou konca v legendárnej značke. Nakoniec je ním Carlos Sainz (29). Ten vo štvrtok povedal, že trpí stresom spôsobeným časovo náročným hľadaním tímu pre budúcu sezónu.

Sainz prezradil, že v posledných týždňoch je pre neho veľmi ťažké byť uvoľnený, ale že sa nenecháva rozptyľovať pracovnou záťažou ani počas pretekárskych víkendov. V rozhovore pred víkendovou Veľkou cenou Veľkej Británie, ktorá je tretím podujatím z trojice pretekov po sebe nasledujúcich víkendov, vysvetlil, aká náročná je jeho pozícia.

"Od pondelka do štvrtka, predtým ako sa dostanem na trať, trávim veľa času na telefóne, mám stretnutia so svojím tímom, ale aj s ostatnými stajňami, s ktorými komunikujem. Snažím sa do všetkého preniknúť a mať prehľad o situácii," povedal.

"Je to celkom stresujúce a časovo náročné. Namiesto toho, aby som sa mohol plne sústrediť a čerpať energiu, moja myseľ je stále niekde inde a premýšľa o tom, čo ma čaká v budúcnosti," pokračoval.

"Nie je to ideálna situácia. Avšak zároveň, keď vo štvrtok prídem, cítim, že som schopný okamžite podať adekvátny výkon. Len čo si nasadím prilbu, cítim sa v aute na stopercentný. Minulý víkend v Rakúsku ukázal, že stále dokážem podať kvalitný výkon, bol jeden z mojich najlepších v sezóne," pripomenul Španiel nedávne tretie miesto. "Ako som však už povedal, je lepšie byť v stabilnej pozícii, než v situácii, v akej som teraz," dodal.

Sainz je v súčasnosti spájaný so stajňami Alpine a Williams či so Sauberom, z ktorého sa v roku 2026 stane Audi.

"Snažím sa nehodnotiť prestup z krátkodobého hľadiska, alebo povedzme jedného roka. Je potrebné lepšie analyzovať a vidieť perspektívu. Snažím sa na to pozerať s výhľadom približne piatich rokov," hovorí muž, ktorý je vo Ferrari od roku 2021. "Preto si na toto dôležité rozhodnutie vezmem čo najviac času," uzavrel.