Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

To ste predtým nepochopili? Verstappen dal špekuláciám koniec, Red Bull v 2025 neopustí

Max Verstappen má s Red Bullom zmluvu do konca roka 2028.
Max Verstappen má s Red Bullom zmluvu do konca roka 2028.Reuters
Trojnásobný majster sveta Max Verstappen (26) na priamu otázku, či bude v budúcej sezóne jazdiť za Red Bull, nakoniec odpovedal áno po tom, čo reakcie počas predchádzajúcich mesiacov neboli úplne jednoznačné.

Mercedes dvoril a vábil Holanďana napriek tomu, že má s Red Bullom zmluvu do konca roka 2028 a jeho súčasné auto v tejto sezóne vyhralo sedem z desiatich pretekov.

Verstappena sa na štvrtkovej tlačovej konferencii pred Veľkou cenou Rakúska opýtali, či chce ukončiť špekulácie tým, že stopercentne potvrdí, že zostane v tíme úradujúcich šampiónov Formuly 1. Líder šampionátu sa najprv odpovedi opäť vyhol.

"Myslím, že som to už povedal," reagoval. "Samozrejme, že ľudia o tom hovoria, ale najdôležitejšie je len to, že máme veľmi konkurencieschopné auto do budúcnosti."

"Momentálne je to, samozrejme, veľmi tesné, ale ako tím pracujeme veľmi dobre, aby sme sa pokúsili o ďalšie zlepšenie. Určite, už som si to s tímom povedal, pracujeme a sústredíme sa na budúci rok, aby sme boli znovu konkurencieschopní."

Na otázku, či by sa rozhodol odísť, ak by sa mu zdalo, že monopost pre rok 2025 nie je najlepšie pripravený, Verstappen kontroval, že takto šport nefunguje.

"Mám s tímom dlhodobú zmluvu. Som veľmi spokojný s tým, kde som, a ako som už povedal, sústredíme sa aj na budúci rok s vecami, ktoré môžeme implementovať. Malo by to dostatočne vypovedať o tom, kde budem jazdiť v budúcom roku."

Táto odpoveď naďalej nedokázala úplne uspokojiť novinárov, nakoľko v športe sa odpovede starostlivo formulujú tak, aby pokryli viacero možností. Verstappen tak čelil ďalšej otázke, v ktorej mal vysloviť jednoduché áno alebo nie.

"To ste z mojej odpovede predtým nepochopili? V poriadku. Áno. A to je to, čo som povedal. Už pracujeme na budúcoročnom aute," uzavrel Holanďan.