Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

V Mercedese majú o Hamiltonovom nástupcovi jasno. Šancu dostane mladík Antonelli

Hamiltona nahradí Kimi Antonelli.
Hamiltona nahradí Kimi Antonelli.ČTK / imago sportfotodienst / DPPI
Taliansky pilot Kimi Antonelli (18) sa podľa predpokladov od budúcej sezóny stane nástupcom sedemnásobného majstra sveta Formuly 1 Lewisa Hamiltona (39) po jeho odchode z Mercedesu do Ferrari. Bývalá majstrovská stajňa potvrdila angažovanie čerstvo 18-ročného Taliana v sobotu v dejisku Veľkej ceny Talianska v Monze. Súčasný jazdec seriálu Formuly 2 podpísal zmluvu na rok 2025 a bude tímovým kolegom Georgea Russella (26).

Rodák z Bologne je členom juniorského tímu Mercedesu od roku 2019. Tento rok debutuje v druhej najvyššej kategórii F2. V sezóne vyhral šprint v Silverstone a hlavné preteky v Hungaroringu. V priebežnom poradí seriálu je siedmy. Predtým ovládol šampionáty F4 v Nemecku a Taliansku, kategóriu F3 vynechal. "Formula 1 je sen, po ktorom som túžil od detstva," povedal Antonelli.

Začínajúci jazdec, ktorý je považovaný za najväčší talent od čias súčasného lídra svetového šampionátu Maxa Verstappena, prvýkrát testoval vozidlo F1 v apríli. V piatok dostal aj prvú príležitosť v oficiálnom tréningu v Monze, ale jeho jazda sa skončila haváriou už po niekoľkých minútach.

"Naša pretekárska dvojica pre rok 2025 kombinuje skúsenosti, talent, mladosť a nespútanú rýchlosť. Je to dokonalá zostava na začiatok novej kapitoly našej histórie," zdôraznil šéf tímu Mercedesu Toto Wolff.

"Kimi opakovane dokázal, že má talent a rýchlosť na to, aby sa udržal na vrchole nášho športu. Uvedomujeme si, že to pre neho bude ďalší veľký skok smerom nahor, ale tento rok na nás zapôsobil pri testovaní a budeme ho podporovať na každom kroku," dodal.

Hamilton opustí Mercedes na konci roka po 12 sezónach, počas ktorých získal šesť titulov. Vo februári oznámil, že využije výstupnú klauzulu. Vo Ferrari podpísal viacročnú zmluvu. Tento rok stál na vrchole pódia premiérovo po viac ako dvoch rokoch. Na triumf zo Silverstone nadviazal úspechom v Spa.