Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Verstappen má v Kanade na dosah nielen potvrdenie dominancie, ale aj vyrovnanie Sennu

Verstappen mieri na prekonanie známych mien.
Verstappen mieri na prekonanie známych mien.Profimedia
Max Verstappen (25) vstupuje do víkendovej Veľkej ceny Kanady s výrazným 53-bodovým náskokom na čele priebežného poradia. Úradujúci majster sveta, ktorý na okruhu v Montreale obhajuje svoje minuloročné víťazstvo, si môže pripísať štvrtý triumf za sebou, šiesty v tejto sezóne a prípadne vyrovnať rekord legendárneho Brazílčana Ayrtona Sennu s jeho 41. víťazstvom. Verstappenov tím Red Bull sa tiež usiluje o svoj 100. triumf.

Zopakovať vlaňajší úspech

Holanďan ovládol posledné tri preteky v Španielsku, Monaku a Miami. Najhoršie skončil dvakrát druhý a tímový kolega Sergio Pérez na neho nabral stratu presahujúcu maximálny zisk z dvoch pretekov. Tretí Fernando Alonso z Aston Martin zaostáva dokonca o 71 bodov. Piloti Red Bullu vyhrali v tejto sezóne všetkých sedem podujatí.

"Do Montrealu sa vždy rád vraciam. Trať je tu jedinečná, rovnako ako okolie. V prvom rade musíme nájsť správne nastavenie na preteky. Na minuloročné víťazstvo si dobre pamätám a dúfam, že sa nám niečo podobné podarí zopakovať aj tento víkend," uviedol na tímovom webe Verstappen, ktorý útočí na svoj tretí titul v kariére za sebou.

Minulý rok v tesnom finiši porazil Carlosa Sainza z Ferrari o 993 tisícin sekundy. Preteky v Kanade sa konali po dvojročnej prestávke spôsobenej pandémiou koronavírusu. Verstappen vyhral v Montreale prvýkrát v kariére, najviac triumfov tam dosiahli sedemnásobní majstri Michael Schumacher z Nemecka a Brit Lewis Hamilton.

O slovo sa hlási Pérez

Holandský jazdec by mohol získať svoje 41. víťazstvo, čím by sa vyrovnal trojnásobnému majstrovi sveta Sennovi na piatom mieste v historickom rebríčku. Ďalším "na rade" by bol legendárny Francúz Alain Prost (51). Hamilton drží rekord so 103 triumfami.

Pérez sa pokúsi zastaviť Verstappenovu víťaznú sériu, keďže chce zabudnúť na svoje nedávne výsledky v Španielsku (4. miesto) a Monaku (16. miesto).

 "Počas prestávky som bol v Milton Keynes a tvrdo som pracoval s tímom. Viem, čo musím urobiť, aby som sa dostal späť do formy. V Kanade musím byť predovšetkým konzistentný," povedal Mexičan, ktorý na kolegu v posledných troch pretekoch stratil 47 bodov.

Program Veľkej ceny Kanady sa začína dvoma piatkovými tréningami. Po sobotňajšom treťom bude od 22:00 nasledovať kvalifikácia. Preteky sa začnú o deň neskôr o 20:00.