Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vaculík myslí na štvrtý triumf v Prahe: Za každú výhru som vďačný

Vaculík mal po pretekoch dôvod na radosť.
Vaculík mal po pretekoch dôvod na radosť.Profimedia
Rozprávka Martina Vaculíka na Grand Prix Českej republiky pokračuje. Tridsaťštyriročný slovenský pretekár v sobotu na ovále štadióna Markéta, ku ktorému má dlhoročné väzby, triumfoval tretíkrát v rade. Za sebou nechal aj suveréna posledných sezón Poliaka Bartosza Zmarzlika. V rozhovore s novinármi povedal, že je pre neho lákavou výzvou, aby ako prvý vyhral v Prahe aj štvrtýkrát za sebou.

Počas celého večera podával vynikajúce výkony a napodobnil Austrálčana Jasona Crumpa a Brita Tya Woffindena. Obaja velikáni dosiahli v českej metropole takisto tri triumfy za sebou. "Som za to veľmi šťastný a vďačný," povedal Vaculík. Podarí sa mu to aj na budúci rok? "Uvidíme... Je pravda, že štyrikrát to ešte nikto nedokázal. Určite je to výzva," vyjadril sa s úsmevom.

"Každé víťazstvo je tu niečím špecifické. Každé je absolútne úžasné. Je to neuveriteľný pocit a ani neviem, čo mám povedať, je to veľký nával emócií. Som naozaj šťastný za každú výhru," nechal sa počuť.

Jeho posledný triumf mohol byť o to radostnejší, že vo finále porazil v priamom súboji švédsku stálicu Fredrika Lindgrena a hegemóna Zmarzlika, ktorý je po minulej sezóne už štvornásobným majstrom sveta. "Čo môžem povedať... Bolo veľmi ťažké udržať ich za sebou, to je jasné. Som rád, že sa mi to podarilo," povedal Vaculík.

K víťaznému ťaženiu mu podľa všetkého pomáhajú aj väzby na Prahu z minulosti: "Je to pre mňa sentiment, keďže som tu jazdil juniorské preteky s kamarátmi z Česka. Dá sa povedať, že práve tu som sa učil plochú dráhu. Vždy si to budem pamätať. Praha bola jedným z miest, kde som absolvoval veľa týchto pretekov. Navyše je to krásne mesto, takže je to miesto, ktoré je veľmi blízke môjmu srdcu."

Vaculík sa v Prahe cíti ako doma.
Vaculík sa v Prahe cíti ako doma.Profimedia

"Vždy sa tu cítim dobre, je to pre mňa úžasné. Cítim energiu mesta a na Markéte, kam som chodieval aj s otcom sledovať preteky Grand Prix, si to vždy veľmi užívam. Bolo úžasné sledovať tu všetky moje idoly. Teraz som tu ako účastník Grand Prix a sám som toho všetkého súčasťou, za čo som veľmi vďačný. Robím to, čo milujem. A to je to hlavné," pochvaľoval si Slovák.

Z hľadiska sa mu dostalo veľkej podpory nielen od slovenských, ale ako každý rok aj od českých fanúšikov. "Z publika som cítil neuveriteľnú energiu. Veľmi pekne ďakujem všetkým, ktorí mi fandili, či už tým, ktorí prišli zo Slovenska, alebo tým českým," povedal.

Ocenil aj to, ako bol ovál pripravený, hoci sa organizátori museli takmer celý deň vyrovnávať s vrtochmi počasia. "Bola tu veľmi dobrá trať. Musím za to pochváliť organizátorov, pretože bola naozaj výborná. A tiež bolo skvelé, ako rýchlo sa išli jazdy za sebou a ako rýchlo plynuli celé pretekly. Za mňa ok," uzavrel Vaculík.