Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Verejnoprospešné práce pre majstra sveta. Verstappen dostal trest za nadávku na tlačovke

Verstappen použil na štvrtkovej tlačovej konferencii slovo na F.
Verstappen použil na štvrtkovej tlačovej konferencii slovo na F.LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
Komisári FIA potrestali majstra sveta formuly 1 Maxa Verstappena (26) verejnoprospešnými prácami za to, že na štvrtkovej tlačovej konferencii pred Veľkou cenou Singapuru použil vulgárny výraz. Hviezdny holandský jazdec sa musí dohodnúť s Medzinárodnou automobilovou federáciou, akú činnosť bude musieť vykonať.

Úradujúci majster sveta a aktuálny líder priebežného poradia Verstappen použil nevhodné slovo na F, keď opisoval výkon svojho auta v kvalifikácii na predchádzajúcu Veľkú cenu Azerbajdžanu. Komisári v piatok vo vyhlásení uviedli, že Verstappen sa za nadávku ospravedlnil a obhajoval sa tým, že angličtina nie je jeho rodným jazykom.

"Komisári síce uznali, že je to pravda, ale na druhej strane je dôležité, aby sa ľudia, ktorí vystupujú ako vzory, naučili ovládať pri verejných vystúpeniach, najmä keď nie sú pod tlakom," zdôvodnili verdikt komisári.

Verstappena potrestali deň po tom, ako prezident FIA Mohamed Ben Sulayem kritizoval jazdcov formuly 1 za to, že vo vysielačkách hovoria obscénne slová a ich nadávky potom počujú diváci v televízii.

Verstappen práve na túto vec reagoval na spomínanej tlačovej konferencii slovami, že vedenie F1 predsa nemusí rozhovory vysielať. Bývalého šampióna Lewisa Hamiltona zasa rozhorčilo vyhlásenie prezidenta, že jazdci F1 nie sú raperi, aby museli nadávať, a označil ho za rasistické.