Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

MS klubov zažijú debut tímu z MLS. Rusnákov Seattle môže hrať s Realom

Americké mužstvo čaká na meno svojho prvého protivníka.
Americké mužstvo čaká na meno svojho prvého protivníka.Profimedia
V Maroku sa 1. februára začnú Majstrovstvá sveta klubov FIFA. Na podujatí sa predstaví aj celok Seattle Sounders, ktorý by v prípade výhry mohol nastúpiť proti španielskemu gigantovi Realu Madrid.

Sounders, v ktorých drese hráva aj slovenský ofenzívny hráč Albert Rusnák, sú prvým klubom zo Spojených štátov amerických na tomto celosvetovom finále. Prvou prekážkou na ceste k meraniu síl s Realom bude víťaz duelu medzi egyptským Al Ahly a novozélandským Auckland City.

Seattle si účasť na turnaji zabezpečili po zisku titulu v Lige majstrov CONCACAF 2022, kde vo finále porazili mexický Club Universidad Nacional.

V semifinále začínajú juhoamerickí majstri Flamengo z Brazílie, ktorí sa stretnú s lepším zo súboja druhého kola medzi africkým majstrom Wydad Casablanca a Al Hilal zo Saudskej Arábie.

Štvornásobný víťaz Real Madrid je najúspešnejším tímom súťaže, zatiaľ čo majster Oceánie Auckland City sa v nej objavuje rekordný desiatykrát. Najviac zápasov na majstrovstvách sveta klubov odohralo mužstvo Al Ahly, a to 18. FIFA plánuje od roku 2025 rozšíriť súťaž na 32 tímov, hoci neposkytla veľa podrobností o tom, ako by to chcela to uskutočniť.