Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Musíme byť dôraznejší. Lampard aj po ďalšej prehre verí, že je pravým mužom pre Everton

Lampard vie, že jeho pôsobenie v Evertone je ohrozené.
Lampard vie, že jeho pôsobenie v Evertone je ohrozené.Reuters
Manažér Evertonu Frank Lampard (44) verí, že sa mu podarí zvrátiť sezónu napriek šiestim prehrám v posledných siedmich zápasoch Premier League. Jeho tím v sobotu v 21. kole podľahol West Hamu 0:2.

Jarrod Bowen dvomi gólmi v prvom polčase potopil bezzubých Toffees, pre ktorých je 15 bodov z úvodných 20 ligových zápasov najhorším výsledkom v tejto fáze sezóny v histórii klubu. Znamená to zároveň zónu zostupu.

Prehľad zápasu West Ham - Everton 2:0

Prehra navyše prišla pred očami predstavenstva klubu a tiež majiteľa Farhada Moshiriho. V posledných týždňoch boli všetci terčom ostrej kritiky fanúšikov.

"Možný vyhadzov? Na to nemyslím. Mojou úlohou tu je urobiť všetko, čo je v mojich silách, zostať sústredený a pokorný," povedal Lampard pre SkySports. "Viem, ako chcem viesť tím, ale teraz je to ťažké a som si toho vedomý. Výsledky závisia od hráčov," vysvetlil.

Dodal, že jeho vzťah s členmi predstavenstva sa nezmenil ani po nepríjemných prehrách. "Máme dosť problémov. Nesnažím sa predstierať, že nepočujem kritiku. Komunikovali sme po celý čas. Tieto debaty nemusia byť zverejnené," myslí si.

Bývalá legenda Chelsea mala za to, že jeho celok si zaslúžil viac ako prehru 0:2. A to aj napriek tomu, že Everton vystrelil iba dvakrát na bránku.

"Mali sme veľa z hry, taktika West Hamu vám to umožňuje. Dobre sme sa pohybovali s loptou, ale musíme byť dôraznejší. Nevyužili sme svoje šance, súper áno."

Najbližšie sa Everton predstaví 4. februára doma proti vedúcemu Arsenalu a potom ho čaká Merseyside Derby na Anfielde s Liverpoolom. Lampard prisľúbil, že bude bojovať aj naďalej.

"Na ihrisku budeme naďalej tvrdo pracovať, len ako tím musíme byť lepší. Ak strelíte gól, môže to pozdvihnúť celé mužstvo, ak nie, teší sa súper. A presne to sa stalo s West Hamom."