Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mužská štvorhra na Wimbledone sa zmení, bude sa hrať iba na dva víťazné sety

Minuloročný víťazný pár mužskej štvorhry: Matthew Ebden a Max Purcell.
Minuloročný víťazný pár mužskej štvorhry: Matthew Ebden a Max Purcell.Profimedia
Štvorhra mužov na tenisovom turnaji vo Wimbledone sa už nebude hrať na tri víťazné sety, ale iba na dva. V stredu o tom informoval All England Club. Zmena sa udeje už od najbližšieho ročníka (3.-16.7.).

Wimbledon bol posledný grandslamový turnaj, v ktorom mohla štvorhra mužov dospieť až do piateho setu. Čelil za to kritike, keďže tento náročnejší formát odrádzal od štartu mnohých hráčov dvojhry.

"Rozhodnutie sme urobili po rozsiahlej diskusii. Vykonali sme zmenu, aby sme sa zosúladili s ostatnými grandslamovými turnajmi," vysvetlili organizátori turnaja. Na základe zmeny si sľubujú prílakanie vyššieho počtu tenistov. 

Poslednými víťazmi štvorhry sú Matthew Ebden a Max Purcell, ktorí vo finále trvajúcom štyri hodiny a 11 minút zdolali Mektiča s Pavčičom 7:6(7), 3:7, 4:6, 6:4, 7:6(10:2).

Už skôr pravidlá kritizoval Nick Kyrgios, ktorý v minulom roku ovládol s Thanasim Kokkinakisom štvorhru na Australian Open. "Myslím, že je to tá najhlúpejšia vec vôbec. Neviem, prečo sa hrá na päť setov. Nikto nechce hrať štvorhru na päť setov a k tomu sa nikto nechce pozerať na takú štvorhru," uviedol pred začiatkom posledného Wimbledonu, kde sa sústredil na dvojhu a zo štvorhry odstúpil.