Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Na mladých Slovákov čaká Wales. Rovnako náročný zápas ako v piatok, hovorí Auxt

Dvadsaťjednotka chce po výhre nad Gréckom opäť uspieť.
Dvadsaťjednotka chce po výhre nad Gréckom opäť uspieť.TASR - Henrich Mišovič
Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov chcú v utorkovom prípravnom zápase s Walesom nadviazať na prvý z dvojice októbrových duelov, v ktorom zdolali Grécko 2:1. Mužstvo Jaroslava Kentoša (50) nastúpi proti ostrovanom o 18:00 na štadióne v Dunajskej Strede.

Asistent trénera Mário Auxt pre SFZ uviedol: "Súpera sme si zanalyzovali a videli sme, že oproti Grécku má iné rozostavenie. Na druhej strane nás čaká rovnako náročný zápas ako v piatok. Wales bude možno viac súbojový, ale súčasne chcú byť aj silní na lopte. Pre nás bude dôležité, aby sme boli efektívni. Z prvého zápasu proti Grécku budeme chcieť nadviazať na výborné prechody, avšak zlepšiť musíme finalizáciu, ktorá nám nefungovala tak, ako sme chceli."

Slovensko U21 - Wales U21 (18:00)

Wales už má za sebou všetkých osem zápasov v rámci kvalifikácie na budúcoročný európsky šampionát do 21 rokov na Slovensku. Ostrovania figurujú na druhom mieste v skupine, no po piatkovej prehre na domácej pôde v kľúčovom zápase s Českom 1:2 už nemajú osud vo vlastných rukách. Súčasnú pozíciu si udržia jedine v prípade, ak Česi v utorkovom poslednom kvalifikačnom súboji doma proti Litve nezabodujú naplno.

"Analyzovali sme aj zápas Walesu proti Česku. Môže sa stať, že eufória na ich strane opadne a budú viac čakať na to, ako sa skončí zápas Česka s Litvou. My sa však musíme sústrediť na seba a na našu hru," povedal Auxt.

Výsledky slovenského tímu.
Výsledky slovenského tímu.Flashscore

Za Wales v zápase proti Česku nemohlo z administratívnych dôvodov zasiahnuť až poltucet hráčov pôvodne nominovaných na októbrovú akciu. V rozhodujúcom kvalifikačnom stretnutí chýbala aj dvojica opôr z reprezentačného áčka Rubin Colwill a Owen Beck. Tá by nemala byť k dispozícii ani na zápas proti Slovensku, zvyšná štvorica hráčov, ktorá nemohla zasiahnuť do zápasu s Českom - Lewys Benjamin, Ed Turns, Owen Hampson a Josh Farrell, však už proti Slovensku bude môcť nastúpiť, informoval portál futbalsfz.sk.

Jedným zo slovenských hráčov, ktorý proti Grécku nezasiahol do hry, bol krajný obranca Timotej Hranica. Devätnásťročný bek sa k reprezentačnej dvadsaťjednotke pripojil až v priebehu akcie po tom, čo prvé dni asociačnej prestávky strávil s reprezentačným áčkom.

Najbližší program Slovenska.
Najbližší program Slovenska.Flashscore

"Zo začiatku to bolo trochu náročnejšie. Všetko som najprv spoznával, keďže veľa vecí tam funguje inak, už len komunikácia s trénerom cez prekladateľa. Skúsenosť to však bola veľmi dobrá, aj s trénerom sme prehodili pár slov. Verím, že do budúcna je to pre mňa len prospešné," povedal Hranica, ktorý sa k 21-tke pripojil vo štvrtok večer.

"Tu v dvadsaťjednotke poznám viac hráčov. Nielen chalanov zo Žiliny, ale aj z iných klubov. Šlo to teda všetko jednoduchšie a plynulejšie ako v áčku. Nedeje sa to často, aby hráč absolvoval debut súčasne v áčku, a aj v dvadsaťjednotke. Bral som to teda ako výzvu, no som za ňu rád," uviedol.