Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nadal svoj titul v Austrálii neobháji, so zraneným favoritom si poradil McDonald

Nadal svoj titul v Austrálii neobháji, so zraneným favoritom si poradil McDonald
Nadal svoj titul v Austrálii neobháji, so zraneným favoritom si poradil McDonaldProfimedia
Španielsky tenista Rafael Nadal (36) neobháji titul v mužskej dvojhre na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. V pozícii nasadenej jednotky prehral v 2. kole s Američanom Mackenziem McDonaldom (27). Zápas dohrával so zranenou nohou.

Mackenzie McDonald - Rafael Nadal 6:4, 6:4, 7:5

Nadalovi vôbec nevyšiel úvod zápasu, rýchlo prehrával 1:4 a McDonald pretavil dvojitý brejk v zisk prvého setu. Za stavu 3:4 v druhom dejstve Španiel pocítil pri jednej z dlhých výmen prudkú bolesť v nohe a po skončení ôsmeho gemu zamieril do šatne na lekárske ošetrenie. Po návrate na dvorec zápas dohral so sebazaprením, V treťom sete viedol obhajca 5:4, no napokon ho prehral 5:7 a nedokázal zabrániť skorej rozlúčke s turnajom.

McDonald po zisku cenného skalpu neskrýval spokojnosť. "Začal som dobre, všetko mi vychádzalo. Skvele som podával i returnoval. V treťom sete som.sa však začal trochu trápiť. Rafa hral nevyspytateľný tenis, je to veľký šampión. Bolo ťažké hrať proti nemu, aj keď bol zranený. Môj plán bol jasný, chcel som hrať razantne a páliť zo všetkých pozícii," uviedol Američan v pozápasovom rozhovore.

Tomás Martín Etcheverry - Jannik Sinner 3:6, 2:6, 2:6

Jannik Sinner postúpil do tretieho kola Australian Open, keď v krytej John Cain Aréne ukázal kvalitnú športovú formu lepšiu formu a svižne vyradil Argentínčana Etcheverryho. Silný a pri hre agresívny 21-ročný tenista vypálil 32 winnerov, premenil všetkých päť brejkbalov, čím si za hodinu a 44 minút pripravil stretnutie tretieho kola.

"Úroveň duelu dnes bola veľmi dobrá, kvalitne som podával, dobre som returnoval, rovnako ako on, takže som veľmi šťastný, že som v ďalšom kole. Som veľmi rada, že môžem hrať na tomto kurte so strechou, dúfam, že v najbližších dňoch nebude pršať," poznamenal víťaz.

Šang Junčeng - Frances Tiafoe 4:6, 4:6, 1:6

Pomerne jednoznačný postup si zabezpečil americký protagonista Tiafoe, ktorý si hladko poradil s čínskym vyzývateľom. Favorit stretnutia nestratil ani jediný servis. Najväčšiu drámu priniesol posledný gem celého merania síl, v ktorom Číňan dlho vzdoroval a odvrátil až šesť mečbalov súpera, siedmy už Američan premenil na výhru.

Richard Gasquet - Ugo Humbert 3:6, 4:6, 3:6

Max Purcell - Emil Ruusuvuori 6:4, 3:6, 4:6, 6:7 (11)

Michael Mmoh - Laurent Lokoli 4:6, 2:6, 7:6 (7), 6:4, 6:2