Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Najlepšie skupinové zápasy EURO 2024: 5 zápasov, ktoré by vám nemali ujsť

5 zápasov, ktoré by vám nemali ujsť.
5 zápasov, ktoré by vám nemali ujsť.Profimedia
O ktorých 5 zápasoch zo skupín je reč? Flashscore vás o všetkých bude informovať a dokonca má pre vás aj niekoľko zaujímavých tipov!

Na tohtoročnom Eure si určite nenechajte ujsť niekoľko zápasov skupinovej fázy, v ktorých na seba narazia medzinárodní giganti. Prvé dva týždne prinesú viacero pútavých súbojov. 

Pripravili sme zoznam piatich podľa nás najlepších zápasov skupinovej fázy EURO 2024 a k nim aj naše predikcie.

5. Nemecko vs. Škótsko (14. jún)

Na papieri to síce nevyzerá lákavo, ale keď si uvedomíte, že Nemecko a Škótsko otvoria EURO 2024 zápasom, na ktorý sa budú všetci pozerať, nepochybne to zvyšuje očakávania. 

Očakáva sa, že hostiteľské Nemecko v úvodnom vystúpení zmietne Škótsko z povrchu zemského, ale Škóti budú chcieť využiť prípadnú nervozitu Nemcov. Tí sú pod tlakom domáceho prostredia a potrebujú zlepšiť svoje nedávne neúspechy z posledných veľkých turnajov.

Predikcie:

Nemecko - Škótsko 2:1

Wirtz skóruje

Kai Havertz, Jamal Musiala, Ilkay Gundogan 1+ strela na bránu

4. Dánsko vs. Anglicko (20. jún)

Od Anglicka, ktoré je spoločným favoritom turnaja, sa vzhľadom na jeho ofenzívnu silu očakáva, že bude počas celého Eura "poľahky“ skórovať a pôsobiť impozantným dojmom, pričom sa od neho očakávajú vzrušujúce zápasy. Ak Angličania v úvodnom dueli zdolajú Srbsko, mali by ísť do druhého súboj proti Dánsku plní sebavedomia.

Obaja sa stretli síce v nervóznom, ale na druhej strane pre fanúšikov zábavnom semifinále počas Eura 2020. Anglicko si zabezpečilo triumfom v predĺžení účasť vo finále. Rozhodol Harry Kane. Penaltu v 104. minúte nepremenil, ale z dorážky sa už nemýlil. Zopakovanie podobného priebehu by privítali priaznivci, ktorí budú sledovať skupinovú fázu Eura 2024.

Predikcie:

Dánsko 1-2 Anglicko

Anglicko vyhrá a oba tímy skórujú

3. Španielsko vs. Chorvátsko (15. jún)

Španielsko aj Chorvátsko čaká na EURO 2024 mimoriadne náročný úvodný duel a bude zaujímavé sledovať, kto sa dostane na vrchol medzi dvoma tímami, ktoré boli v posledných rokoch pomerne výkonnostne vyrovnané. Naposledy sa stretli vo finále Ligy národov, pričom sa proti sebe postavili aj v poslednom osemfinále Eura 2020 a odohrali strhujúci zápas s výsledkom 5:3 pp. Dúfajme, že sa podobný rezultát zopakuje aj v tohtoročnej skupinovej fáze.

Napriek tomu, že sa Chorvátsko na posledných dvoch európskych šampionátoch dostalo len do osemfinále, môže sa pochváliť druhým a tretím miestom na ostatných dvoch majstrovstvách sveta, čo svedčí o ich neuveriteľnom odkaze na medzinárodnej scéne. Na druhej strane, Španielsko túži po prvom triumfe na veľkom turnaji od Eura 2012 a na ceste k nemu bude potrebovať víťazstvo v úvodnej konfrontácii.

Predikcie:

Španielsko 2-2 Chorvátsko

Španielsko strelí 2+ gólov, Španielsko dosiahne 6+ rohov

2. Španielsko vs. Taliansko (20. jún)

V skupinovej fáze Eura 2024 sa stretnú dvaja futbaloví giganti, pričom Španielsko sa bude chcieť pomstiť Talianom za vyradenie v semifinále Eura 2020.

Je neuveriteľné, aký rozdiel sa vytvoril medzi oboma v priebehu iba niekoľkých rokov. Zdá sa, že Taliansko pricestovalo na EURO 2024 výrazne slabšie ako kedykoľvek predtým. Víťazstvo v skupine proti Španielom by však zmenilo ich vnímanie u súperov. Squadra Azzura by prestala byť podceňovaná. 

Predikcie:

Španielsko 3-0 Taliansko

Španielsko vyhrá

1. Holandsko vs. Francúzsko (21. jún)

Na prvom mieste nášho rebríčka sa umiestnil zápas, na ktorý sa tešia azda všetci – Holandsko proti Francúzsku. Dva tímy, ktoré sa za uplynulých 10 rokov stretli často, pričom ich posledné stretnutie sa uskutočnilo ešte v októbri minulého roka, keď Francúzi zvíťazili v Holandsku 2:1.

So šiestimi gólmi v ostatných piatich stretnutiach proti Holandsku si Kylian Mbappé bude vychutnávať príležitosť zraziť nádeje Holanďanov v skupine D.

Predikcie:

Holandsko 2-3 Francúzsko

Francúzsko vyhrá a v zápase padne 3 alebo viac gólov