Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nemecko spoznalo najlepších. Hráčom dominoval Kroos, trénerom Alonso

Toni Kroos sa stal hráčom roka v Nemecku.
Toni Kroos sa stal hráčom roka v Nemecku.Profimedia
Nemecký futbalista Toni Kroos (34) korunoval kariéru ocenením pre najlepšieho hráča roka. Dnes už bývalý stredopoliar Realu Madrid, ktorý odohral posledný profesionálny zápas vo štvrťfinále majstrovstiev Európy, dostal v ankete prednosť pred Florianom Wirtzom (21) a Granitom Xhakom (31) z Leverkusenu. Trénerom roka sa stal španielsky kormidelník Bayeru Xabi Alonso (42).

Majster sveta z roku 2014 získal v uplynulej sezóne s Realom šiesty titul v Lige majstrov. Začiatkom tohto roka ohlásil návrat do národného tímu, ale prekvapujúco oznámil aj to, že po domácom Eure ukončí kariéru. Futbalistom roka v Nemecku sa stal po druhý raz. Premiérovo sa posadil na trón pred šiestimi rokmi. Tento rok získal 285 hlasov, Wirtz 246 a Xhaka 66.

"Výsledok je pekným potvrdením a veľkým uznaním toho, čo som dosiahol v uplynulom roku," povedal Kroos po vyhlásení ankety.

"A hoci som bol zvolený naposledy, je to ocenenie, ktoré nie je len poďakovaním pre hráča, ktorý končí kariéru. Nie je to cena útechy, nemá nič spoločné s vekom alebo koncom kariéry, len s výkonmi na ihrisku - aspoň dúfam, že to tak je," dodal.

Hlasovanie o trénera roka bolo jednoznačné. Alonso, ktorý s Leverkusenom oslavoval double, získal 503 hlasov, čo je o 429 viac ako druhý Sebastian Hoeness zo Stuttgartu.