Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nepomohlo ani 336 miliónov. Nové posily, staré problémy Chelsea

Fernández pri svojom debute exceloval.
Fernández pri svojom debute exceloval.Reuters
Enzo Fernández z Chelsea (22) zažiaril pri svojom debute na Britských ostrovoch a ďalšie nové tváre naznačili svoj potenciál, ale po januárovom minutí 336 miliónov eur sa na "Blues" v piatok pri remíze 0:0 s Fulhamom prejavili staré problémy.

V tejto sezóne Premier League dala Chelsea v 21 zápasoch iba 22 gólov. Tréner Graham Potter ešte nenašiel spôsob, ako premeniť množstvo talentu vo svojom obrovskom tíme na víťazný stroj.

Prehľad zápasu Chelsea - Fulham 0:0

Majster sveta s Argentínou Fernández, ktorý prišiel z Benficy za britský rekord v hodnote takmer 120 miliónov eur, sa v 72. minúte po skvelom prvom polčase, keď predviedol skvelé myšlienky a prihrávky, blysol strelou tesne vedľa.

Debutant David Datro Fofana nastúpil ako náhradník po prestupe z nórskeho Molde a o sedem minút neskôr po Fernándezovi taktiež neuspel.

Anglický mládežnícky reprezentant Noni Madueke sa objavil na ihrisku prvýkrát od svojho príchodu z PSV Eindhoven, ukázal rýchlosť a dravosť.

Pri všetkom rozruchu, ktorý vyvolal rad podpisov nových amerických majiteľov klubu uprostred sezóny, sa ale prejavila známa frustrácia domácich, keď sa Chelsea márne snažila rozložiť organizovaných hostí.

"Pokiaľ ide o našu útočnú hru, neurobili sme dosť, aby sme vytvorili niečo navyše. Trochu nám chýbalo spojenie medzi hráčmi, plynulosť a pochopenie, ktoré potrebujete," povedal Potter, ktorý je pod tlakom, aby zvrátil prepad Chelsea do stredu ligovej tabuľky.

Prepojiť jednotlivcov do celku

Potter naznačil, že je pochopiteľné, že jeho tím, na ktorého pravú stranu obrany sa po zranení vrátil Reece James, nešiel na plné obrátky.

Na druhej strane vyjadril presvedčenie, že je reálne skončiť v TOP 4 a kvalifikovať sa do Ligy majstrov. Chelsea momentálne stráca deväť bodov na štvrtý Manchester United, ten má zápas k dobru. "Teraz musíme tím vyladiť. To je výzva," priznal.

Ukrajinský internacionál Mychajlo Mudryk, ďalší drahý januárový podpis zo Šachtaru Doneck, sa na ihrisku len hľadal. Po polčase ho nahradil Madueke. Potter prezradil, že krídelníka trápilo prechladnutie.

Zaslúžený výsledok

Šéf Fulhamu Marco Silva pochválil svoj celok, ktorý v januári na Craven Cottage zdolal Chelsea 2:1.

"Od prvej minúty hráči veľmi dobre pochopili plán a aj ho plnili," zhodnotil Silva. Namiesto toho, aby sa obával nového zloženia súpera, načrtol, že Fulham sa staral o to, aby si udržal formu, ktorá ho posunula na šiestu priečku v tabuľke.

"Aby som bol úprimný, sústredíme sa na seba a na to, čo dokážeme ako tím. Naša organizácia bola naozaj dobrá, výsledok sme si zaslúžili," zhrnul stručne a jasne portugalský tréner. 

Kauza Aubameyang

S príchodom mnohých posíl sa neušla každému pozícia na súpiske. Potter uviedol, že bolo ťažké vynechať Pierra-Emericka Aubameyanga pre káder na vyraďovaciu fázu Ligy majstrov, ale dodal, že gabonský útočník má v londýnskom klube stále svoju úlohu.

Nebolo tam miesto ani pre Benoita Badiashileho, ktorý v januári prišiel po transfere 39 miliónov eur. Naopak, nechýbali tam Mudryk, Joao Félix na hosťovaní z Atlética a Fernández.

"Pierre je profesionál a chápem, že bude sklamaný. Bolo to ťažké rozhodnutie. Prišli k nám traja a dvaja museli odísť. On bol ten, ktorého sme vynechali. Absolútne to nie je mierené proti nemu, neurobil vôbec nič zlé," oznámil Potter.

Aubameyang od svojho septembrového príchodu do klubu z Barcelony nedokázal zapôsobiť, v 11 vystúpeniach strelil iba jeden gól v Premier League.

Naposledy nastúpil v základe v Premier League v novembri, začiatkom januára bol pri prehre 1:0 s Manchestrom City vystriedaný dokonca po tom, čo prišiel z lavičky.

"Pierre má v tomto jednoducho smolu. Do konca sezóny bude bojovať o svoje miesto. Zvládol to veľmi dobre. Za daný čas u nás je špičkovým hráčom," uzavrel bývalý kouč Brightonu.