Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nevhodné správanie na MS žien do 20 rokov. FIFA trestala, Eto'o spoznal dĺžku zákazu

Eto'o zistil znenie svojho trestu.
Eto'o zistil znenie svojho trestu.Reuters / Athit Perawongmetha
Bývalý vynikajúci útočník Samuel Eto'o sa nesmie v nasledujúcich šiestich mesiacoch zúčastniť žiadnych reprezentačných zápasov Kamerunu. Svetová federácia FIFA niekdajšieho kanoniera, ktorý je od roku 2021 prezidentom národného zväzu, potrestala za správanie na majstrovstvách sveta hráčok do 20 rokov v Kolumbii.

FIFA na svojom webe nešpecifikovala, čoho sa v osemfinálovom zápase 11. septembra 2023, v ktorom Kamerunčanky podľahli 1:3 po predĺžení Brazílčankám, Eto'o konkrétne dopustil. Uviedla, že sa previnil proti článkom disciplinárneho poriadku týkajúcich sa urážlivého správania a porušovania zásad fair play a nevhodného správania k rozhodcom.

Pán Eto'o sa nebude môcť zúčastniť mužských a ženských zápasov (kamerunských) tímov všetkých kategórií a vekových skupín," vyhlásila FIFA.

Eto'o hral za Kamerun na štyroch svetových šampionátoch a získal zlato na olympijských hrách v Sydney. Na klubovej úrovni v Európe žiaril napríklad v dresoch Barcelony či Interu Miláno, s ktorými vyhral Ligu majstrov.