Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Newcastle s posilou do ofenzívy, prichádza mladík Kuol

Kuol sa v lete predstavil vo výbere austrálskej ligy proti Barcelone.
Kuol sa v lete predstavil vo výbere austrálskej ligy proti Barcelone.Profimedia
Austrálsky futbalista Garang Kuol (18) posilní od januára Newcastle United.

Účastník anglickej Premier League sa dohodol na prestupe s jeho terajším klubom Central Coast Mariners, ktorý pôsobí v najvyššej austrálskej súťaži.

"Pre mladých chlapcov v Austrálii je Premier League hlavnou vecou, ktorú každý sleduje. Napriek tomu, nikto si v skutočnosti nemyslí, že dosiahne na takú výšku. Byť jedným z tých, ktorému sa to podarí, je úžasné," uviedla vychádzajúca hviezda.

Osemnásťročný Kuol odohral od apríla trinásť duelov a ani raz neabsolvoval plnú minutáž. Napriek tomu dokázal mladý útočník päťkrát skórovať a v nedeľu si odbil aj reprezentačnú premiéru v prípravnom dueli na Novom Zélande (2:0). 

Po nástupe na trávnik mal podiel na druhom góle svojej krajiny. Jeho krátka kariéra je doma často rozoberaná. Podľa hlasov tamojších médií nie je vylúčené, že sa Garang Kuol objaví v záverečnej nominácii trénera Grahama Arnolda pre MS v Katare.

K jeho angažovaniu sa vyajdril tiež manažér "Strák" Eddie Howe: "Je síce mladý, ale má obrovský potenciál. Postaráme sa o neho. Pôjde na hosťovanie a budeme dbať o jeho rozvoj. Musí byť trpezlivý," uzavrel lodivod desiateho Newcastle United.