Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nezastaviteľný Djokovič prevalcoval aj Rubľova, o finále si zahrá s Paulom

Nezastaviteľný Djokovič prevalcoval aj Rubľova, o finále si zahrá s Paulom
Nezastaviteľný Djokovič prevalcoval aj Rubľova, o finále si zahrá s PaulomTASR
Srbský tenista Novak Djokovič (35) a Američan Tommy Paul (25) sa stretnú v druhom semifinále mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Djokovič v pozícii nasadenej štvorky zdolal v stredajšom štvrťfinále päťku Rusa Andreja Rubľova (25) hladko 6:1, 6:2, 6:4.

Djokovič je tak stále v hre o jubilejný desiaty triumf z Melbourne Parku a celkovo 22. grandslam, ktorým by vyrovnal rekord Španiela Rafaela Nadala. Proti Rubľovovi v prvom sete na dvorci dominoval, dokázal súpera pretlačiť v dlhých výmenách a robil minimum nevynútených chýb.

"So svojou hrou nemôžem byť spokojnejší. Milujem tieto podmienky. Tento kurt je pre mňa špeciálny," začal víťazný rozhovor srbský tenista.

Novak Djokovič (Srb.-4) - Andrej Rubľov (Rus.-5) 6:1, 6:2, 6:4

V druhom dejstve za stavu 2:2 sa Rubľov dostal k dvom brejkbalom, no nevyužil ich, čo ho rozhodilo. V ďalších minútach trikrát za sebou prišiel o servis a uľahčil Djokovičovi cestu k víťazstvu. Srb premenil v treťom sete za stavu 5:4 hneď prvý mečbal a upravil vzájomnú bilanciu s Rubľovom na 3:1. Na harde s ním ešte nestratil ani set. Stretnutie ovplyvňoval vietor. 

"Musíte sa prispôsobiť a adaptovať. Večer nefúkalo a zrazu začalo. Ľudia na tribúne či pri sledovaní zápasu v televízii to nevidia. Ide však o obrovský rozdiel, pretože musíte zvoliť iný úder i nadhod a otvárať si kurt. Každopádne, prvé dva sety boli oveľa vyrovnanejšie ako ukazuje konečný výsledok. Andrej je jeden z najrýchlejších tenistov na okruhu ATP," pokračoval deväťnásobný šampión z Austrálie. 

V boji o finále si zahrá s 25-ročný Američanom Tommym Paulom, ktorý vyradil krajana Sheltona. O ich dueli si môžete prečítať viac v našej reportáži tu.

"Nemá čo stratiť. V semifinále je po prvý raz. V ostatných pätnástich mesiacoch predvádza úžasný tenis. Musím sa dobre pripraviť psychicky a nič na svojom prístupe nemeniť. Ak nadviažem na dnešné stretnutie, mám veľkú šancu postúpiť," uzavrel Novak Djokovič, ktorý 26. výhrou v rade vyrovnal najdlhšie trvajúcu víťaznú sériu v "otvorenej ére" Andreho Agassiho.