Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nielen problémy s ramenom, ale aj psychické. Garciová predčasne ukončila sezónu

Garciová potrebuje od tenisu pauzu.
Garciová potrebuje od tenisu pauzu.Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia
Francúzska tenistka a bývalá svetová štvorka Caroline Garciová predčasne ukončila sezónu. Víťazka predminuloročného Turnaja majsteriek uviedla, že okrem problémov s ramenom ju trápia aj psychické problémy a voľno využije na fyzickú a psychickú prípravu na ďalší ročník. Tridsaťročná hráčka to napísala na sociálnej sieti X.

Semifinalistka preminuloročného US Open nemá za sebou dobrú sezónu. Na Australian Open, Roland Garros a Wimbledone vypadla v 2. kole, na záverečnom grandslamovom turnaji US Open v New Yorku nestačila hneď na úvod na Mexičanku Renatu Zarazúovú.

"Po fyzickej stránke som tlačila na svoje rameno a snažila sa zotaviť počas turnajov. Avšak takto to nefunguje a potrebujem viac času na poriadne uzdravenie," povedala Garciová. "Aj z mentálneho hľadiska potrebujem reštart. Musím vystúpiť z neustáleho tenisového diania, vziať si trochu voľna, znovu sa spojiť s rodinou a byť schopná dýchať bez neustáleho tlaku na výkon," dodala.

Víťazka Fed Cupu 2019 naposledy hrala v Guadalajare, kde v semifinále prehrala s Poľkou Magdalenou Frechovou. Vo svetovom rebríčku jej momentálne patrí 36. miesto.

"Som vyčerpaná z úzkosti, záchvatov paniky a sĺz pred zápasmi. Som unavená z toho, že som prišla o chvíle s rodinou a nemám miesto, ktoré by som mohla nazývať skutočným domovom. Už ma nebaví žiť vo svete, kde sa moja hodnota meria podľa minulotýždňových výsledkov, rebríčka alebo nevynútených chýb," vyhlásila Garciová.

Počas kariéry získala na okruhu WTA dva grandslamové tituly vo štvorhre a 11 singlových trofejí, ale momentálne sa jej nedarí dostať z hlavy negatívne myšlienky. "Som zaseknutá v tom, čo som nedosiahla. Nikdy som sa nedostala na pozíciu svetovej jednotky, nevyhrala som grandslam vo dvojhre ani olympijskú medailu. Bola som nekonzistentná a celý rok som sa nedokázala udržať v prvej svetovej desiatke," približuje pocity.

Aktuálne postavenie v rebríčku Garciovej.
Aktuálne postavenie v rebríčku Garciovej.Flashscore

Voľno chce využiť na čo najlepšie zotavenie sa pred ďalším ročníkom. "Napriek všetkému tenis stále milujem. Priniesol mi veľa lekcií, zážitkov, úžasných ľudí (napríklad môjho snúbenca) a nezabudnuteľných emócií. Tenis zo mňa urobil človeka, akým som. Rozhodla som sa, že teraz s ním skončím, dám si pár týždňov na zotavenie a potom sa začnem fyzicky, mentálne a takticky pripravovať na rok 2025," dodala Garciová.