Nkunku je znova zranený a bude chýbať Lipsku, De Bruyne nenastúpi za City

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nkunku je znova zranený a bude chýbať Lipsku, De Bruyne nenastúpi za City

Na snímke futbalisti RB Lipska zľava strelec gólu Christopher Nkunku a David Raum.
Na snímke futbalisti RB Lipska zľava strelec gólu Christopher Nkunku a David Raum.TASR
Nemecký futbalový klub RB Lipsko nemôže počítať v základnej zostave s útočníkom Christopherom Nkunkum v úvodnom zápase osemfinále Ligy majstrov proti Manchestru City.

Dvadsaťpäťročný Francúz sa nestihol dostatočne zotaviť z poranenia väzov v kolene. Nkunku sa zranil v novembri a vynechal aj MS v Katare. Cez víkend síce nastúpil na 21 minút v ligovom zápase s Wolfsburgom (3:0) a pripísal si asistenciu, no pre obnovené problémy nedokončil utorňajší tréningu.

"Po stretnutí s Wolfsburgom mal svalovú reakciu a nenastúpi v základe. Uvidíme, ako sa bude cítiť," uviedol tréner Marco Rose. Nkunku zaznamenal v 24 dueloch prebiehajúcej sezóny 17 gólov a päť asistencií.

Futbalistom Manchestru City bude chýbať dvojica hráčov Kevin De Bruyne a Aymeric Laporte. Obaja vynechali utorňajší predzápasový tréning a nedostali sa na súpisku anglického tímu.

Belgický špílmacher hral 88 minút vo víkendovom zápase Premier League s Nottinghamom Forest (1:1), španielsky zadák ho absolvoval celý. DPA nespresnila dôvod ich absencie v stredajšom zápase v Lipsku.