Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nové Zámky reagujú na maródku ziskom Bezúcha, Čiernik mieri na hosťovanie

Juraj Bezúch bude pôsobiť v ďalšom slovenskom klube.
Juraj Bezúch bude pôsobiť v ďalšom slovenskom klube. TASR
Slovenský útočník Juraj Bezúch (29) sa po ukončení kontraktu v Michalovciach stal hráčom HC Mikron Nové Zámky.

V prebiehajúcom ročníku nastúpil na 27 zápasov, získal šesť bodov za gól a päť asistencií. Na Slovensku hrával Bezúch aj za Trenčín, Banskú Bystricu, Košice či materskú Skalicu. V drese Slovana okúsil KHL a takisto vyskúšal českú súťaž v drese Hradca Králové.

"Početnejšia maródka sa v uplynulých týždňoch podpísala aj na našej hre, nakoľko sme stratili na rýchlosti, ktorá nás zdobila. S Jurajom táto rýchlosť prichádza. Prejavil veľkú túžbu pôsobiť u nás. Sme veľmi radi, že bude súčasťou nášho mužstva a sme presvedčení, že nám pomôže v dosiahnuť vytýčené ciele," povedal hlavný tréner Gergely Majoross.

Debut v Nových Zámkoch zažije Bezúch už v nedeľu na domácom ľade proti Popradu.

Mladý slovenský útočík Alex Čiernik odchádza zo švédskeho druholigového klubu Södertälje do konkurenčného Västerviksu. V deviatich stretnutiach medzi seniormi získal 18-ročný hokejista tri body (1+2). Slovensko reprezentoval na nedávnych MSJ.

V novom pôsobisku bude nastupovať minimálne do uzávierky prestupov, ktorá je 15. februára. Následne sa rozhodne o tom, kde ročník dohrá. Tento rok bude draftovaný do NHL. Momentálne to vyzerá, že by po ňom niektorý z tímov mohol siahnuť už v druhom kole.