Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nový slovenský rekord. Gajanová vytvorila najlepší čas v behu na tisíc metrov

Aktualizované
Gajanová sa prezentovala parádnym výkonom.
Gajanová sa prezentovala parádnym výkonom.TASR / Michal Svítok
Slovenská atlétka Gabriela Gajanová (24) vytvorila časom 2:36,42 min nový slovenský rekord v behu na tisíc metrov. Na nedeľňajšom mítingu Diamantovej ligy v poľskom Chorzówe zároveň zabehla nové osobné maximum.

Gajanová v pretekoch napokon obsadila siedmu priečku. Víťazstvo si pripísala Keňanka Nelly Chepchirchirová, ktorá zaznamenala časom 2:31,24 min svetový výkon roka a pokorila aj rekord mítingu.

Aj predošlý národný rekord s hodnotou 2:38,6 min patril Gajanovej. Podarilo sa jej ho dosiahnuť vlani v auguste na bronzovom mítingu v Berne. Slovenka absolvovala v prestížnom seriáli svoj siedmy štart, všetky predošlé bežala na trati dlhej 800 metrov. 

Gajanová je novou rekordérkou.
Gajanová je novou rekordérkou.TASR

"Bežalo sa rýchlo, ale to sme čakali, lebo sa hovorilo aj o útoku na svetový rekord, čo napokon nevyšlo, ale bol z toho pekný rekord mítingu. Snažila som sa získať výhodnú pozíciu už pri zbiehaní po štarte, keďže sme nezačínali v dráhach. Držala som kontakt, kým to išlo," hodnotila Gajanová pre portál atletika.sk

"Preteky mi nevyšli úplne podľa predstáv, ale nie som ani sklamaná. Výkon je v poriadku, veď je to môj osobný a zároveň i národný rekord, z čoho mám radosť. Teší ma takisto, že som si znova mohla v Diamantovej lige zmerať sily s najlepšími na svete, hoci v netradičnej disciplíne," dodala.