Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

O pole position na VC Japonska rozhodovala nekompromisná hra stotín

Ašpiranti na titul odštartujú z prvého radu.
Ašpiranti na titul odštartujú z prvého radu.Profimedia
Max Verstappen (25) zvýšil svoju šancu na zisk druhého titulu majstra sveta F1, keď si v sobotňajšej kvalifikácii Veľkej ceny Japonska na okruhu v Suzuke vybojoval prvé miesto.

Jazdec Red Bullu obkrúžil takmer šesťkilometrovú trať v čase 1:29,304 a rivala Leclerca porazil len o jednu stotinu sekundy. Skvelo im sekundoval aj druhý jazdec tímu Ferrari Carlos Sainz, ktorý za lídrom zaostal len o necelých šesť stotín sekundy.

Verstappena mali po kvalifikácii za incident s Landom Norrisom vyšetrovať traťoví komisári. Holanďan si nevšimol spoza zákruty prichádzajúceho pretekára McLarenu a na malý okamih mu skrížením cesty výrazne skomplikoval situáciu. Brit bol nútený vyjsť mimo vozovky, aby sa vyhol kontaktu.

Z celého vyšetrovania ale vzišlo a 25-ročný pilot sa mohol radovať z úspechu v kvalifikácii. "Bolo neuveriteľné jazdiť tu znova. Teším sa z pole position a som veľmi šťastný, že som sa sem vrátil," povedal 

Aktuálny šampión F1 vedie v tohtoročnom poradí pred Leclercom o 104 bodov a na to, aby vysnívanú obhajobu titulu uskutočnil už v nedeľu, potrebuje v pretekoch získať o osem bodov viac ako monacký jazdec. „Nedeľa bude vzhľadom na počasie zaujímavá, som si celkom istý, že máme pripravené auto," uviedol v krátkosti.

Zo štvrtej priečky odštartuje Sergio Pérez, s väčším rozostupom za ním skončili Esteban Ocon a Lewis Hamilton. Japonská nádej a miláčik tamojších priaznivcov Juki Cunoda začne svoju domácu premiéru z 13. miesta.

Pozrite si kompletné výsledky kvalifikácie VC Japonska.