Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

O Slafkovského účasti na MSJ sa rozhodne až na poslednú chvíľu, povedal GM Canadiens

O Slafkovského účasti na MSJ sa rozhodne až na poslednú chvíľu, povedal GM Canadiens
O Slafkovského účasti na MSJ sa rozhodne až na poslednú chvíľu, povedal GM CanadiensProfimedia
Generálny manažér Montrealu Canadiens Kent Hughes (52) prezradil, že o účasti Juraja Slafkovského (18) na majstrovstvách sveta juniorov sa rozhodne až tesne pred turnajom.

V pondelok Slovenský zväz ľadového hokeja informoval, že v hre o šampionát sú stále aj traja najvyššie draftovaní slovenskí hráči. Okrem jednotky aj dvojka draftu Šimon Nemec a "dvadsaťšestka" Filip Mešár.

Hughes momentálne nevedel povedať, čo presne sa s odchovancom košického hokeja vo vianočnom období stane. V rozhovore pre La Presse nevylúčil ani jednu možnosť.

"Momentálne očakávame, že ostane s nami. Hrá dobre a robí pokroky, to sa ale môže zmeniť. Stále sme sa nerozhodli. SZĽH od nás vie, že ho budeme pozorne sledovať v ďalších zápasoch a rozhodneme sa až na poslednú chvíľu. Povedali sme im, aby sa pripravovali tak, ako keby nemal ísť," pripustil.

Slafkovský by bol určite najväčšou hviezdou nielen výberu trénera Ivana Feneša, ale spoločne s Connorom Bedardom aj celého podujatia: "Tímy nemajú radi zmeny na poslednú chvíľu, no myslím si, že konkrétne pri ňom by to nevadilo," doplnil Hughes.

Majstrovstvá sveta juniorov začínajú v kanadských mestách Halifax a Moncton 26. decembra. Súpermi Slovenska v základnej skupine budú USA, Fínsko, Švajčiarsko a Lotyšsko.