Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

O týždeň oslávi 51 rokov. Skejtbordista MacDonald má pred sebou olympijský debut

Tesne pred dovŕšením 51. narodenín si debut na olympiáde užije britský skejtbordista Andrew MacDonald.
Tesne pred dovŕšením 51. narodenín si debut na olympiáde užije britský skejtbordista Andrew MacDonald.Profimedia
Skejtbordista Andrew MacDonald oslávi o týždeň 51. narodeniny a užije si ich ako olympijský debutant. Rodák z Melrose v USA bude v Paríži reprezentovať Veľkú Britániu, rodnú krajinu otca.

Skejtbording sa prvýkrát objavil pod piatimi kruhmi pred tromi rokmi v Tokiu a MacDonald berie svoju účasť ako ďalší veľký moment v kariére, o ktorej predtým ani neuvažoval. Povedal to pre informačný systém organizátorov.

"Nemôžem povedať, že som odmalička sníval o tom, že sa stanem olympijským skejtbordistom, pretože keď som začínal, nebolo to ani možné. Prispel som však k tomu, že sa skejtbording dostal na olympijskú cestu. Je naozaj výnimočné byť súčasťou tohto nového sveta skejtbordingu," uviedol MacDonald.

Kvalifikoval sa v júni v Budapešti. "Stále sa mi to zdá neuveriteľné. Všetci mi stále hovorili: 'Wow, dokázal si to'. Pre mňa je už len účasť na olympiáde ako medaila," priznal. "Samozrejme, že budem bojovať o zlato, ale som šťastný už z toho, že som v Paríži."

Hovorí, že vek je len číslo a človek vždy posúva svoje hranice. "Poznám 70-ročných skejtbordistov a stále sú skvelí. Golf má Masters Tour, tak prečo nie skejtbording? Ľudia sa ma pýtajú, či to viac bolí a ja im odpovedám: "Bolí to rovnako, len sa to dlhšie hojí," nadviazal MacDonald, ktorý má za sebou dve operácie kolena a jednu členka.

Necháva otvorenú aj možnosť účasti na olympijských hrách v roku 2028 v Los Angeles. "Spýtajte sa ma po Paríži. Ak pridajú vertikálnu rampu... Dúfam, že sa to stane. Ak áno, budem súťažiť v tíme nad 55 rokov," doplnil pre New York Times MacDonald, ktorý má osem zlatých medailí z festivalu extrémnych športov X Games.

OH v Paríži, 2 dni do otvorenia: V akcii prví športovci, začína sa futbalový turnaj