Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Oberhausen patrí Eskievovi, Buchingera ukončil tvrdými bombami. Ďatelinku brali na nosidlách

Buchinger (vpravo) sa triumfu nedočkal.
Buchinger (vpravo) sa triumfu nedočkal.OKTAGON MMA
Ešte pred vystúpením v Brne a veľkolepou šou na futbalovom štadióne v nemeckom Frankfurte čakalo v Oberhausene populárnu značku OKTAGON MMA uzavretie šiestej desiatky svojich turnajov. Lákadlom pre slovenských fanúšikov bol hlavný duel, v ktorom sa predstavili ostrieľaný Ivan Buchinger (38) a debutant v organizácii Lom-Ali Eskiev (32). Zápasová karta však ponúkla ďalších dvoch rodákov z krajiny spod Tatier.

Ešte pred mužskými zástupcami zmiešaného bojového umenia sa divákom predviedli ženské zápasníčky. O štart podujatia a zároveň finále Projektu Y sa postarali Laura Kirtzelová a Haifa Resová, v klietke strávili celé tri kolá a z triumfu 2:1 na body sa napokon tešila prvá menovaná.

Úvodné meranie mužských síl patrilo dvojici Marek Bartl a Zoran Solaja. Český zápasník trénujúci na Slovensku hneď od začiatku predviedol svoje tvrdé a rýchle ruky, súpera si načal ranami, ktorými ho po necelých troch minútach dokončil pred ukončením zápasu rozhodcom. Po svojom zápase si v rozhovore slovne vypýtal finančný bonus sa výkon večera.

Bartl neskrýval radosť z triumfu.
Bartl neskrýval radosť z triumfu.OKTAGON MMA

Galavečer pokračoval vystúpením Slováka – Daniel Hromek sa postavil proti prekážke menom Emir-Can Ali. Bratislavčan ukázal viacero presných úderov, ktorými súpera oslabil a zároveň pobláznil natoľko, že Nemec sa celý čas snažil iba o takedown a prácu na zemi. Z výhry sa po bodovom rozhodnutí tešil Hromek.

Do ringu sa potom dostali Cihad Akipa a Dominici Schober. Prvý menovaný po dvoch minútach prežil kritický moment v podobe nálože rán Rukúšana. V druhom kole však Nemec doslova rozkopal ľavú nohu súpera, v tretej časti obaja borci predviedli poriadnu mastenicu, z ktorej ako víťaz vyšiel Akipa.

Hromek viackrát tvrdo zasiahol svojho oponenta.
Hromek viackrát tvrdo zasiahol svojho oponenta.OKTAGON MMA

Ďalšiu bitku zaobstarali zápasníci, ktorí predvádzajú svoje umenie pod nemeckou vlajkou. Hassan Shaaban sa stretol s Kevinom Enzom, protivníka sa svojimi reakciami miestami snažil ponížiť. Sympatické správanie nepredviedol ani po súboji, ten však vyhral na body a mohol sa tešiť z triumfu.

Ani štvrté meranie síl v rade po smršti Bartla sa neskončilo pred časovým limitom. Plnú minutáž boja si odkrútili aj Gjoni Palokaj s venezuelským oponentom Karolom Artegom. Po zápase dvíhal ruky nad hlavu nemecký bojovník. Pätnásť minút na víťazstvo rozhodne nebolo potrebných pre Waheda Nazhanda, ktorý Maxa Handanagiča uškrtil a uspal technikou rear naked choke už v prvom kole.

Jakub Bahník nastúpil proti súperovi, ktorý bol zápasovo viac ako dvakrát skúsenejší. Marcel Mohamed Grabinski mal na konte 33 profesionálnych bojov, Čech si ich zatiaľ pripísal o 14 menej. V Oberhausene však s nemeckou prekážkou vydržal až do vypršania časového limitu a vzápätí sa tešil z víťazstva na body, ktoré označil za najväčšie vo svojej kariére.

Jedným z lákadiel turnaja bol aj stret mužov, ktorí v Oktagone rozdali bleskové knokauty. Zoči-voči sa v klietke videli Milan Ďatelinka a Jaime Cordero. Rýchle K.O. bolo doručené aj tentoraz, no Cordero sa z neho na pletive tešil pred fanúšikmi iba chvíľu.

Svojím lakťom počas súperenia na zemi zasiahol protivníka do zátylku, čo bolo rozhodcami posúdené ako neúmyselný faul. Duel tak nenašiel víťaza, vyhlásenie znelo "no contest“. Ďatelinka bol značne omráčený a po opatere lekárov opúšťal halu na záchranárskych nosidlách.

Bahník dosiahol veľké víťazstvo.
Bahník dosiahol veľké víťazstvo.OKTAGON MMA

Účastníkmi predzápasu hlavnej čerešničky podujatia boli domáci Niklas Stolze a český zápasník Matouš Kohout. Tamojších divákov potešil efektným a efektívnym kúskom Stolze, ktorý svojmu oponentovi uštedril naskočené koleno a doplnil ho poriadnym direktom. Arbitrovi neostávalo nič iné, než zápas odmávať. Rodák z obce Schönebeck zaknihoval expresnú výhru.

Premiéra ako hrom bola v Oktagone naplánovaná pre meno Lom-Ali Eskiev, ten v poslednej bitke v Oberhausene nastúpil proti slovenskej ikone Ivanovi Buchingerovi. Historicky prvý šampión dvoch váhových kategórií tejto organizácie mal za sebou už 52 zápasov, Eskiev ich stihol 28.

Hneď z úvodu inkasoval Slovák v strete ľahkých váh tvrdé bomby na hlavu, štýl protivníka mu veľmi nesedel. Čečenský rodák pokračoval v ráznych a presných útokoch aj naďalej, rozdal viacero rán a v závere prvej päťminútovky pridal aj rozhodujúce údery, po ktorých rozhodca ukončil duel v jeho prospech. Eskiev pri svojom debute získal veľmi cenný skalp.

Buchinger musel zniesť množstvo tvrdých úderov.
Buchinger musel zniesť množstvo tvrdých úderov.OKTAGON MMA