Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Obhajca majstrovskej trofeje Slovan vstúpil do zimnej prípravy, odohrá tri zápasy

Kormidelník Vladimír Weiss trénuje prvé behy po prestávke svojich zverencov.
Kormidelník Vladimír Weiss trénuje prvé behy po prestávke svojich zverencov.skslovan.com
Futbalisti Slovana Bratislava odštartovali zimnú prípravu fyzickými testami. Zverenci Vladimíra Weissa st. sa v stredu dopoludnia stretli na úvodnom zraze, zatiaľ nie v kompletnom zložení. Jar odštartujú v úvode februára pohárovým duelom s Banskou Bystricou.

Hráči si počas voľna plnili individuálne tréningové plány, aby hneď po návrate do klubu mohli nabehnúť do záťaže. "Začíname testami, následne pokračujeme dvojfázovým tréningom. Od nedele sa presúvame do hotela. Zvolili sme podobný model ako pred rokom. Budeme ubytovaní v Rusovciach a pripravovať sa budeme v domácich podmienkach. V tomto režime budeme pokračovať takmer celé dva týždne do prvého prípravného zápasu s Brnom," povedal pre oficiálnu stránku klubu asistent trénera Boris Kitka.

"Belasí" sa ešte nestretli v kompletnom zložení. "Hráči, ktorí oslavujú 6. januára Vianoce, dostali voľno a pripoja sa počas víkendu. Sú to Aleksandar Čavrič, Giorgi Čakvetadze, Džaba Kankava a Ivan Šaponjič," dodal Kitka.

Asistent trénera Boris Kitka.
Asistent trénera Boris Kitka.skslovan.com

Niektorí futbalisti obhajcu titulu si ešte doliečujú zranenia, resp. menšie operačné zákroky, ktoré podstúpili koncom uplynulého roka. Patrí medzi nich David Holman, ktorý by sa mal čoskoro pripojiť k tímu a tiež Lukáš Pauschek, ktorého čakajú bežecké testy a bude čakať na zelenú od lekárov.

"Myenty Abena podstúpil koncom novembra chirurgický zákrok, dlhodobo sa sťažoval na problémy s členkom. Momentálne začína tréning bez lopty. Odhadujeme, že o dva týždne by sa mohol plne zapojiť do tréningu. Ibrahim Rabiu je tiež po operácii, tam je to na dva až tri týždne," prezradil na margo stavu kádra Boris Kitka.

Zimnú prípravu s "belasými" začali aj stredopoliar Filip Lichý a ofenzívny univerzál Adler Da Silva, ktorým sa skončili hosťovania v Ružomberku a v Michalovciach. S mužstvom sa pripravuje aj 22-ročný krídelník Sharani Zuberu, ktorý sa v Slovane predstavil už v novembrovom prípravnom zápase v Dunajskej Strede.

Belasí sa budú pripravovať v domácich podmienkach.
Belasí sa budú pripravovať v domácich podmienkach.skslovan.com

Po nepríjemnom zranení je späť Tigran Barseghjan. Pred októbrovým duelom s Pjunikom Jerevan si zlomil nohu. "Pripravoval sa individuálne doma a dva-tri týždne strávil v Madride u kondičného trénera. Všetko po komunikácii s našimi kondičnými špecialistami. Príde počas víkendu. Uvidíme, aké budú odporúčania lekárov po kontrole, ktorú by mal absolvovať 9. januára," skonštatoval asistent hlavného trénera.

Zverencov Vladimíra Weissa st. čakajú počas prípravy tri zápasy – v sobotu 21. januára s Brnom, v stredu 25. januára v rakúskom St. Pöltene a v sobotu 28. januára prestížny súboj s Red Bull Salzburg. Súboj s Brnom ešte nemá definitívne určené dejisko, no zámerom oboch klubov je hrať na prírodnej tráve v Bratislave či v okolí Bratislavy.

Program zimnej prípravy A-tímu ŠK Slovan Bratislava

4. januára: úvodný zraz a začiatok zimnej prípravy

4./5. januára: fyzické testy

8. – 20. januára: sústredenie v domácich podmienkach

21. januára: ŠK Slovan – Zbrojovka Brno (prípravný zápas)

25. januára: SKN St. Pölten – ŠK Slovan (prípravný zápas)

28. januára: Red Bull Salzburg – ŠK Slovan (prípravný zápas)

4. februára o 13:00: Dukla Banská Bystrica – ŠK Slovan (osemfinále Slovnaft Cupu)