Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Obhajoba zlata sa konať nebude. Rehák Štefečeková do finále trapu neprenikla

Aktualizované
Rehák Štefečekovej sa nepodarilo postúpiť medzi elitu.
Rehák Štefečekovej sa nepodarilo postúpiť medzi elitu.Profimedia
Slovenská strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková (40) neobháji zlato z Tokia. V dvojdňovej kvalifikácii trapu na olympijských hrách v Paríži získala dokopy 117 bodov, čo jej nestačilo na prienik medzi najlepšiu šestku, ktorá sa predstaví v popoludňajšom finále. Trojnásobná olympijská medailistka obsadila 12. miesto. Kvalifikáciu zvládla najlepšie Španielka Mar Molnéová Magriňová (22) so 123 bodmi, na rozstrel o finále bolo treba trafiť 121 terčov.

Rehák Štefečekovej nevyšiel úvodný deň kvalifikácie, keď urobila v troch položkách až sedem chýb, nazbierala iba 68 bodov a patrila jej 24. priečka. V úvodnej 25-ranovej položke nezostrelila dva holuby a figurovala priebežne na 17. mieste. Po druhej sa na strelnici v Châteauroux posunula vyššie, pomýlila sa iba raz a bola štrnásta. V tretej položke však prišli až štyri chyby a prepad vo výsledkovej listine.

V stredu boli na programe záverečné dve položky, v prvej trafila 24 z 25 terčov a priebežne sa posunula na 18. pozíciu, no na postupovú šestku strácala stále päť bodov. Pred posledným kolom mala už iba teoretickú šancu postúpiť, na to potrebovala zostreliť všetky terče a veľké zaváhania svojich súperiek. Prvú úlohu zvládla, keď prvýkrát v súťaži zaznamenala 25 bodov, no druhá časť nevyšla, keďže kvalitne strieľali všetky pretekárky, ktoré ešte bojovali o finále.

Výsledky kvalifikácie.
Výsledky kvalifikácie.Flashscore

"Som spokojná, pretože dnes som si vlastne spravila 49 z 50 bodov, takže nemám prečo odchádzať nespokojná. Hovorím, že viac by ma to škrelo, keby to bolo opačne, že posledná položka by bola za 21. Ale odišla som s čistou položkou, s krikom fan klubu, takže si myslím, že lepšie pocity ako teraz, keď tu stojím, nemôžem mať," uviedla po pretekoch.

Rehák Štefečeková je na svojej štvrtej olympiáde, z predchádzajúcich troch má na konte zlato (Tokio 2020) a dve strieborné medaily (Peking 2008 a Londýn 2012). V Tokiu postúpila z kvalifikácie do finále z prvej priečky v novom svetovom rekorde 125 bodov a ako prvá strelkyňa v histórii dosiahla v eliminácii maximálny nástrel. V mix trape skončila v japonskej metropole v dvojici s Erikom Vargom na štvrtej priečke. V individuálnom trape je dvojnásobná majsterka sveta z Mníchova 2010 a Čchangwonu 2018.

Program a výsledky Slovákov na OH 2024: Kedy sú v akcii a ako sa im darilo?