Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Obrovská tragédia. Zomrel hokejista Johnson, korčuľa mu počas zápasu prerezala krk

Johnson počas kariéry odohral aj 13 zápasov v NHL.
Johnson počas kariéry odohral aj 13 zápasov v NHL.Profimedia
Tragické správy prišli z Veľkej Británie, kde počas pohárového zápasu zomrel hokejista Adam Johnson (†29). Po súboji pri mantineli spadol spoločne s protihráčom na ľadovú plochu, korčuľa mu pritom prerezala krk. Keď sa postavil, všade bolo množstvo krvi.

Američan sa okamžite snažil dostať na striedačku, jeden zo spoluhráčov sa snažil rukou zastaviť krvácanie, avšak na hráčsku lavicu sa už nedostal. Spadol na ľadovú plochu. Organizátori zápas ukončili a divákov poslali z arény preč. Informoval o tom aj zámorský The Athletic, pričom na sociálnej sieti X sa objavili smútočné príspevky hráčovej rodiny.

Johnson bol ako hráč Nottinghamu Panthers v osudnom súboji pri mantineli s Mattom Petgraveom, ktorý v minulosti hral na Slovensku za Spišskú Novú Ves.

Podobný incident zažil v NHL napríklad Richard Zedník, ktorý sa našťastie dal po nutnej okamžitej operácii do poriadku. Rodák z Minnesoty už toľko šťastia, bohužiaľ, nemal. Počas kariéry odohral 13 zápasov v NHL za Pittsburgh a strelil jeden gól, práve do siete Wild. Väčšinu zámorského pôsobenia strávil v AHL, zahral si aj v Nemecku či Švédsku.