Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Od finále ho delilo 1,8 bodu. Jány si o medailu nezastrieľa ani v malokalibrovke

Aktualizované
Jány si z Paríža medailu neodnesie.
Jány si z Paríža medailu neodnesie.AFP
Slovenský reprezentant v športovej streľbe Patrik Jány (27) tesne nepostúpil do finále ľubovoľnej malokalibrovky 3x40 na olympijských hrách vo Francúzsku. V stredajšej kvalifikácii v Châteauroux obsadil 10. miesto s nástrelom 589 bodov, pričom na prvú osmičku mu chýbal jeden bod.

Čerstvo dvadsaťsedemročný strelec tak neuspel ani vo svojej druhej disciplíne na olympijskej strelnici v Châteauroux, v nedeľu mu chýbalo na postup do finále vzduchovej pušky 10 m iba 1,8 bodu a v kvalifikácii obsadil 20. miesto s nástrelom 628 bodov.

V stredu bol k vytúženému postupu medzi najlepšiu osmičku ešte bližšie, ale posledným výstrelom trafil iba osem bodov, čo ho stálo finále. Kvalifikáciu vyhral v olympijskom rekorde s 594 bodmi čínsky reprezentant Jü-kchun Liou.

"Posledná rana, čo k tomu dodať? Nezačal som úplne slávne ten 'kľačák', bol som dosť pozadu, v 'ležáku' som nevidel žiadnu chybu, ale aj tak mi tam padla jedna rana 9,9. V stoji som nechcel nechať nič na náhodu, naozaj som bojoval od rany po ranu, každá ma stála asi rok života," vravel slovenský reprezentant.

Jány v Paríži olympijské finále neokúsi.
Jány v Paríži olympijské finále neokúsi.TASR

"Ku koncu som sa už cítil unavený, ale myslel som si, že to tam mám, že to zvládnem. Ale vravím, rozhodovali úplné milisekundy. V tom poslednom výstrele, keby to možno vystrelím o trošku skôr alebo možno trošku počkám, tak by to bola určite lepšia rana," dodal.

Pre Jányho to bola druhá olympiáda v kariére. Pred troma rokmi v Tokiu sa prebojoval do finále vo vzduchovej puške, v ktorom obsadil siedmu priečku. V ľubovoľnej malokalibrovke 3x40 skončil na 13. pozícii.

Výsledky kvalifikácie.
Výsledky kvalifikácie.Flashscore