Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Oficiálna definitíva je podpísaná, Daniel Ricciardo sa vracia do Red Bullu

Návrat známej tváre.
Návrat známej tváre. Profimedia
Austrálčan Daniel Ricciardo (33) bude v budúcej sezóne testovacím a tretím jazdcom Red Bullu, uviedol v stredu víťazný tím nedávno skončeného ročníka Formuly 1.

Ricciardo pretekal za Red Bull od roku 2014 do konca roka 2018 po dvoch rokoch v sesterskom tíme Toro Rosso (teraz AlphaTauri) a vracia sa z McLarenu, kde sa snažil vyrovnať tímovému kolegovi Landovi Norrisovi.

"Som skutočne nadšený, že sa v roku 2023 vraciam domov do tímu Oracle Red Bull Racing ako jeho tretí jazdec."

"Možnosť prispievať k najlepšiemu tímu v F1 a byť ním obklopený je nesmierne lákavá a zároveň mi dáva čas na načerpanie nových síl a sústredenie," nechal sa počuť osemnásobný víťaz pretekov.

Tento krok bol avizovaný už pred minulotýždňovou záverečnou Veľkou cenou Abú Zabí, pričom tím čakal len na jeho podpis.

Autrálsky pilot, ktorý bol počas svojho predchádzajúceho pôsobenia v Red Bulle tímovým kolegom teraz už dvojnásobného majstra sveta Maxa Verstappena, bude podporovať tím pri práci na simulátore, testovaní a komerčných aktivitách.

V Abú Zabí povedal, že sa v budúcej sezóne nezúčastní na všetkých pretekoch, pričom naplánovaných ich je rekordných 24. "Je skvelé priviesť Daniela späť do rodiny Red Bull. Má obrovský talent a skvelú povahu. Viem, že celá továreň sa teší, ako ho privíta," vyjadril sa šéf tímu Christian Horner.

V pretekárskej zostave Red Bullu na rok 2023 zostávajú Verstappen a Sergio Pérez. Horner uviedol, že Ricciardo nie je v kádri, ktorý by nahradil Mexičana.