Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

OH v Paríži, 4. deň: O'Callaghanová s olympijským rekordom, prvý slovenský cenný kov

Aktualizované
Beňuš pózuje s bronzovým kovom.
Beňuš pózuje s bronzovým kovom.AFP
Olympijské hry v Paríži majú za sebou úvodný víkend. Ten najlepšie vyšiel športovcom z Japonska, ktorí získali štyri zlaté medaily a s celkovo siedmimi cennými kovmi vládnu poradiu národov. Slovenská výprava sa dočkala prvého cenného kovu. Hlavné udalosti sledujte v špeciáli Flashscore Správ, ktorý mapuje dianie na 33. letných olympijských hrách nielen očami dát.

Slovenky a Slováci v akcii

Slovensko má v pondelňajšom programe päť zástupcov. Ako prvý sa predstavil v kvalifikácii trapu strelec Marián Kovačócy, ktorý sa v po prvom dni kvalifikácie umiestnil na 20. mieste. Debutant na olympiáde - Richard Tury - v predkole street skejtbordingu postúpil z ôsmeho miesta do finále. Jediný Európan predviedol skvelý výkon a medzi absolútnou špičkou sa nestratil. Skončil piaty. Róbert Kubín sa v preložených prvých jazdách mal postaviť na štart v jachtingu a pre nepriaznivé podmienky stihol iba prvú jazdu. Anna Karolína Schmiedlová zvládla zápas 2. kola tenisovej dvojhry, keď vyradila Haddadovú Maiovú a postúpila do osemfinále, zatiaľ čo Matej Beňuš vybojoval pre Slovensko prvú medailu. Vo finále vo vodnom slalome kategórie C1 získal bronz.

Pozrite si program a výsledky Slovákov na OH.

Tenisový deň

Informácie z olympijského turnaja nájdete v našom pravidelne aktualizovanom tenisovom trackeri.

Novinky

22:45 - Šermiar Cheung Kcha-lung z Hongkongu obhájil na OH v Paríži zlatú medailu vo fleurete mužov. V pondelňajšom finále zdolal Taliana Filippa Macchiho 15:14. Bronz putuje do Ameriky zásluhou Nicka Itkina.

22:15 - Francúzska reprezentantka v šerme Manon Apithyová-Brunetová získala na OH v Paríži zlatú medailu v šabli. Vo finále zvíťazila nad krajankou Sarou Balzerovou 15:12. Bronz putuje do Ukrajiny zásluhou Oľgy Charlanovej, ktorá v zápase o 3. miesto zdolala Kórejčanku Sebin Choiovú 15:14.

22:08 - Austrálska plavkyňa Mollie O´Callaghanová vytvorila olympijský rekord v disciplíne 200 m voľným spôsobom. V pondelňajšom finále triumfovala s časom 1:53,27 min., jej krajanka Ariarne Titmusová zaostala o 54 stotín. Bronz získala Siobhan Bernadette Haugheyová z Hongkongu.

22:05 - Juhoafrická plavkyňa Tatjana Smithová získala zlatú medailu v disciplíne 100 m prsia na OH v Paríži. Vo finále trumfovala s náskokom 26 stotín sekundy pred striebornou Číňankou Čchien-tching Tchang. Bronz si odniesla Írka Mona McSharryová, ktorá za víťazkou zaostala o 31 stotín.

Výsledkový servis.
Výsledkový servis.Flashscore

21:45 - Taliansky plavec Thomas Ceccon triumfoval v disciplíne 100 m znak na OH v Paríži. Strieborný Číňan Ťia-jü Sü zaostal o 32 stotín, bronzový Američan Ryan Murhpy mal manko 39 stotín.

21:00 - Rumunský plavec David Popovici získal zlatú medailu na OH v Paríži v disicplíne 200 m voľným spôsobom. V tesnom finiši pondelňajšieho finále mal o sedem stotín lepší čas než strieborný Brit Matthew Richards, bronz si odniesol ďalší Brit Luke Hobson.

Výsledkový servis.
Výsledkový servis.Flashscore

20:45 - Kanadská plavkyňa Summer McIntoshová získala zlato na OH v Paríži v disciplíne polohové preteky na 400 m. V pondelňajšom finále predviedla suverénny výkon a na striebornú Katie Grimesovú z USA mala viac než štvorsekundový náskok. Bronz si odniesla ďalšia Američanka Emma Weyantová.

20:35 - Šampiónky z Tokia Američanky otvorili olympijský volejbalový turnaj v Paríži prehrou. Zverenkyne Karcha Kiralyho prehrali s Čínou 2:3. V skupine A sa o postup do štvrťfinále stretnú s Francúzskom a Srbskom. Na druhej strane Turci v "céčku" zvládli obrat z 0:2 na sety. Pod vedením hviezdnej univerzálky Melissy Teresy Vargasovej, ktorá zaznamenala 30 bodov, zdolali Holandsko.

20:30 - Reprezentanti Japonska v športovej gymnastike získali na OH v Paríži zlato vo viacboji družstiev. V utorkovom finále si Daiki Hašimoto, Kazuma Kaja, Šinosuke Oka, Takaki Sugino a Wataru Tanigava vyslúžili 259,594 bodu. Striebro získali Číňania (259,062), bronz si vybojovali Američania (257,793). Pre Japoncov je to rekordné ôsme olympijské zlato v súťaži družstiev.

Japonci sa tešia zo zlata.
Japonci sa tešia zo zlata.Flashscore

19:55 - Slovenský jachtár Róbert Kubín stihol odjazdiť iba 1. jazdu. Organizátori následne preteky presunili na ďalšie dni. V triede iQFoil sa umiestnil na 19. mieste. Za najrýchlejším Francúzom Nicolasom Goyardom zaostal o 54 stotín sekundy. Kvalifikácia by sa mala skončiť vo štvrtok večer 19. a 20. jazdou. Druhá až šiesta jazda je na programe v utorok od 12:13. 

19:05 - Azerbajdžanský džudista Hidarat Hejdarov získal na OH v Paríži zlatú medailu v kategórii do 73 kg. Vo finále zdolal domáceho Francúza Joana-Benjamina Gabu na ippon. Bronzové medaily si odniesli Japonec Soiči Hašimoto a Macedónec Adil Osmanov.

18:30 - Slovenský skejtbordista Richard Tury obsadil na OH v Paríži piate miesto v disciplíne street. Jediný Európan vo finále si pripísal konečnú známku 273,98. Titul olympijského šampióna obhájil Japonec Júto Horigome (281,14), na pódiu ho doplnili dvaja Američania, strieborný Jagger Eaton (281,04) a bronzový Nyjah Huston (279,38).

Tury a jeho výkon.
Tury a jeho výkon.Flashscore

18:15 - Kanadská džudistka Christa Deguchiová získala na OH 2024 zlato v kategórii do 57 kg. Vo finále zdolala Huh Mimi z Kórejskej republiky, ktorú diskvalifikovali. Bronzové medaily si odniesli Francúzka Sarah Leonie Cysiqueová a Japonka Haruka Funakubová.

18:05 - Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš získal bronz na OH v Paríži v disciplíne C1. Zlato vybojoval Francúz Nicolas Gestin, striebro bral Brit Adam Burgess. Čítajte viac.

Beňuš a jeho bronzová jazda.
Beňuš a jeho bronzová jazda.Flashscore

17:45 - Kórejskí lukostrelci ovládli súťaž družstiev už tretíkrát za sebou. Vo finále v Paríži zdolali domáce Francúzsko 5:1, pričom bronz získalo Turecko.

17:20 - Brit Peaty mal po pretekoch na 100 m znak, v ktorých mu tesne ušlo tretie olympijské zlato, pozitívny test na covid. V Paríži chce plávať ešte štafety.

16:55 - Kanada sa odvolala k arbitráži CAS proti odpočítaniu šiestich bodov v olympijskom turnaji futbalistiek za špehovanie tréningu Nového Zélandu pomocou dronu. 

16:20 - Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš postúpil do finále C1 na OH v Paríži. V semifinále obsadil 11. priečku a dostal sa do najlepšej dvanástky. Súboje o medaily sú na programe v pondelok o 17:20.

Beňuš sa predstaví vo finále C1.
Beňuš sa predstaví vo finále C1.Flashscore

16:13 - Nemecký reprezentant v jazdectve Michael Jung získal na OH v Paríži zlato v súťaži všestrannosti jednotlivcov. Po triumfe v Londýne 2012 a Riu de Janeiro 2016 vybojoval už tretí individuálny olympijský titul. Striebro získal Austrálčan Christopher Burton, bronz putuje do Veľkej Británie zásluhou Laury Collettovej.

16:00 - Slovenský skejtbordista Richard Tury postúpil na OH v Paríži do finále disciplíny street. Medzi najlepšiu osmičku prekĺzol z poslednej možnej pozície so známkou 257,99. O medaily bude bojovať ako jediný Európan, na programe je v pondelok od 17:00.

Tury postúpil z posledného miesta do finále.
Tury postúpil z posledného miesta do finále.Flashscore

15:55 - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová postúpila už do osemfinále dvojhry na olympijskom turnaji v Paríži. Na dvorcoch areálu Roland Garros vyradila v 2. kole štrnástu nasadenú Brazílčanku Beatriz Haddadovú Maiovú 6:4, 6:4. Vylepšila si tak olympijské maximum, pri debute pod piatimi kruhmi v Riu de Janeiro 2016 skončila v 2. kole. Jej osemfinálovou súperkou bude štvrtá nasadená Talianka Jasmine Paoliniová. Čítajte viac.

15:50 - Britský reprezentant v horskej cyklistike Thomas Pidcock obhájil na OH v Paríži zlatú medailu v cross-country. Nezabrzdil ho ani defekt a zvíťazil s náskokom deviatich sekúnd pred domácim Francúzom Victor Koretzkým, bronz získal Juhoafričan Alan Hatherly.

Pidcock obhájil zlatú medailu.
Pidcock obhájil zlatú medailu.AFP

15:40 - Dlho ťah na jednu bránu, ale diváci na centrálnom dvorci Philippa Chatriera sa predsa len dočkali dramatického predstavenia. V druhom sete totiž Novak Djokovič stratil náskok 4:0 a svojho najväčšieho rivala Rafaela Nadala, najúspešnejšieho hráča na Roland Garros, nakoniec porazil 6:1, 6:4. Išlo o 60. vzájomný súboj dvoch legiend. Srb upravil vzájomnú bilanciu na 31-29 vo svoj prospech a v olympijskom osemfinále sa stretne s Matteom Arnaldim alebo Dominikom Köpferom. Čítajte viac.

15:00 - Basketbalistky Nigérie na úvod turnaja prekvapili Austráliu. V prvom zápase skupiny B zdolali favoritky 75:62 a zaznamenali prvé víťazstvo pod piatimi kruhmi od svojho debutu v Aténach v roku 2004.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

14:40 - Medzinárodná džudistická federácia (IJF) uviedla, že vyšetrí incident Alžírčana Masouda Drissa, ktorý v nedeľu nenavážil pred pondelkovou olympijskou súťažou do 73 kg, v ktorej sa mal v prvom kole stretnúť s izraelským súperom Toharom Butbulom. Alžírsko neuznáva existenciu Izraela ako nezávislého štátu. IJF v tejto súvislosti uviedla, že športovci sa často môžu stať "obeťami politických sporov".

14:20 - Slovenský reprezentant v športovej streľbe Marián Kovačócy je po prvom dni kvalifikácie trapu na 20. mieste. Zo 75 striel trafil 70 terčov. Od 8. priečky, ktorá znamená účasť vo finále a boj o medaily, mal odstup tri body. Najlepší výkon v kvalifikácii predviedol Švéd Rickard Levin-Andersson s nástrelom 74.

Kovačócy s 20. miestom po prvom kvalifikačnom dni.
Kovačócy s 20. miestom po prvom kvalifikačnom dni.Flashscore

14:05 - Britskí reprezentanti v jazdectve Rosalind Canterová, Laura Collettová a Tom McEwen získali zlato v tímovej súťaži vo všestrannosti na olympijských hrách v Paríži. Druhí skončili domáci jazdci a bronz získali Japonci.

13:50 - Jedným z olympijských highlightov je určite súboj medzi tenisovými velikánmi Novakom Djokovičom a Rafaelom Nadalom. V Paríži sa začal o 13:50.

Posledné štyri vzájomné strety.
Posledné štyri vzájomné strety.Flashscore

13:35 - Nigérijskú boxerku Cynthiu Ogunsemiloreovú dočasne suspendovali z OH v Paríži po pozitívnom dopingovom teste. Dvadsaťdvaročná reprezentantka si mala v pondelkovom osemfinále do 60 kg zmerať sily s Taiwančankou Wu Shih-yi.

12:55 - Čínsky reprezentant v športovej streľbe Šeng Li-chao vybojoval na OH v Paríži zlato vo vzduchovej puške 10 m. V pondelkovom finále stanovil výkonom 252,2 bodu nový olympijský rekord. Striebro si z Paríža odnesie Švéd Victor Lindgren, bronz získal Chorvát Miran Maričič.

12:20 - Čínski skokani do vody Lien Ťün-ťie a Jang Chao získali na OH v Paríži zlaté medaily v synchronizovaných skokoch z 10 m veže. Striebro vybojovali Briti Thomas Daley a Noah Williams, bronzoví skončili Rylan Wiens a Nathan Zsombor-Murray z Kanady.

Zlato v skokoch do vody získali čínski skokani.
Zlato v skokoch do vody získali čínski skokani.Flashscore

11:05 - Televízna sieť Eurosport stiahla zo svojho komentátorského tímu na OH v Paríži Boba Ballarda. Dôvodom je jeho poznámka na adresu austrálskych plavkýň, ktoré triumfovali v štafete 4x100 m voľným spôsobom. "No, ženy práve končia. Viete, aké sú ženy. Ponevierajú sa, robia si mejkap," uviedol v živom vysielaní, čo jeho spolukomentátorka Lizzie Simmondsová vzápätí označila za "neslýchané". 

10:33 - Hádzanári Nemecka uspeli aj v druhom stretnutí na olympijskom turnaji v Paríži. V pondelkovom zápase A-skupiny zdolali Japonsko jednoznačne 37:26 a priebežne sú na čele tabuľky. Dvanásť tímov na olympijskom turnaji je rozdelených do dvoch šesťčlenných skupín. Štyri najlepšie krajiny z oboch postúpia do štvrťfinále.

10:13 - Juhokórejská reprezentantka v športovej streľbe Ban Hyo-jin získala na OH v Paríži zlatú medailu v disciplíne vzduchová puška 10 m. V pondelkovom finále zdolala v rozstrele Číňanku Chuang Jü-tching, bronz si vybojovala Švajčiarka Audrey Gogniatová.

Ban aj Chuang vo finále vyrovnali olympijský rekord Číňanky Jang Čchien z Tokia 2020, keď dosiahli zhodne 251,8 bodu. O víťazstve tak rozhodoval rozstrel, v ktorom bola Kórejčanka lepšia o desatinu bodu (10,4-10,3). Vo veku 16 rokov sa tak stala najmladšou olympijskou medailistkou z Kórejskej republiky v športovej streľbe. Pre krajinu získala v Paríži už štvrté zlato a celkovo sté v histórii OH.

09:30 - Alžírskeho džudistu Messaouda Redouaneho Drisa diskvalifikovali z OH v Paríži. Dvadsaťdvaročný reprezentant, ktorý mal štartovať v kategórii do 73 kg, prekročil váhový limit pred zápasom 1. kola proti Izraelčanovi Toharovi Butbulovi.

Dris pred pondelkovým duelom navážil 73,4 kg. Vzhľadom na politický kontext je možné, že Alžírčan sa po žrebe rozhodol svoj štart sabotovať. Na uplynulých hrách v Tokiu proti Butbulovi odmietol nastúpiť Drisov krajan Fethi Nourine a neskôr aj Sudánec Mohamed Abdalrasool.

09:00 - Slovenská boxerka Jessica Triebeľová siahla podľa vlastných slov v olympijskej premiére na dno svojich síl. V nedeľu večer vypadla v úvodnom kole do 66 kg s Mozambičankou Alcindou Lucas dos Santosovou 0:5. Triebeľová je prvá boxerka, ktorá reprezentovala Slovensko pod piatimi kruhmi.

"Myslím si, že tam sa už nedalo urobiť viac. Po vojne je však každý generál a teraz už vidím, že to asi mohlo byť lepšie. Po fyzickej stránke som však siahla na dno svojich síl," povedala Triebeľová pre TASR. Čítajte viac.

08:30 - Organizátori parížskej olympiády zrušili aj pondelkový plavecký tréning triatlonistov po tom, ako nedávny silný dážď ovplyvnil kvalitu vody v Seine. Z rovnakého dôvodu sa neuskutočnil ani nedeľňajší tréning. Bežecká a cyklistická časť prípravy triatlonistov sa nezmenila.

"Vzhľadom na predpoveď počasia na nasledujúcich 36 hodín sú organizátori hier a Svetový triatlon presvedčení, že kvalita vody sa vráti pod bezpečné limity pred začiatkom triatlonových súťaží 30. júla," uviedli organizátori v pondelkovom vyhlásení.

08:15 - Olympijské hry v Paríži v pondelok 29. júla ponúknu už 60. edíciu epickej rivality medzi Novakom Djokovičom a Rafaelom Nadalom. Na skokanskej veži sa na piatej olympiáde predstaví osobitý Tom Daley a dráma sa očakáva aj v bazéne na 200 m voľným spôsobom, kde bude hlavnou postavou tínedžerský zázrak Dovid Popovici. Vo štvrtý deň olympiády sa bude rozdávať celkovo 19 sád medailí. Čítajte viac.

08:00 - Prvé dva súťažné dni na olympijských hrách v Paríži sú minulosťou, medailové poradie vedie Japonsko. Reprezentanti krajiny vychádzajúceho slnka získali štyri zlaté, dve strieborné a jednu bronzovú medailu. Najviac medailí zatiaľ nazbierali americkí športovci (3-6-3).