Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

OH v Paríži, 5. deň: McKeownová a Wiffen s olympijským rekordom, skvelý debut Paňkovej

Aktualizované
Paňková zvládla olympijský debut na výbornú.
Paňková zvládla olympijský debut na výbornú.AFP
Olympijské hry v Paríži pokračujú v plnom prúde, v úvodných štyroch dňoch sa najviac darilo športovcom z Japonska. Prvú medailu získalo v pondelok aj Slovensko v podaní vodného slalomára Mateja Beňuša (36) v kategórii C1. V utorok sa mohol vo finále predstaviť iba jediný Slovák - strelec Marián Kovačócy (39). Jeho kvalifikácia mu však nevyšla. Hlavné udalosti sledujte v špeciáli Flashscore Správ, ktorý mapuje dianie na 33. letných olympijských hrách nielen očami dát.

Kompletný denný program

Slovenky a Slováci v akcii

Štart v Paríži má za sebou Zuzana Rehák Štefečeková v rámci 1. kvalifikačného dňa v trape, pričom obhajuje triumf z Tokia. Úvodný deň jej ale podľa predstáv nevyšiel, keď obsadila 24. priečku. Spravila sedem chýb a nazbierala 68 bodov. Marián Kovačócy nezmazal v 2. deň kvalifikácie manko v rovnakej disciplíne. Do finále sa neprebojoval, vystrieľal 117 bodov. Od 12:13 odštartovali už dvakrát presunuté jazdy Róberta Kubína vo windsurfingu. Po šiestich jazdách mu patrí 21. pozícia, zatiaľ čo najskôr od 14:40 bojovalo úspešne o štvrťfinále tenisovej dvojhry Anna Karolína Schmiedlová. Po víťazstve 7:5, 3:6, 7:5 postúpila medzi osmičku najlepších. Záver dňa patril opäť vodným slalomárom. Zuzana Paňková prežila vydarený debut, keď s časom 103,27 s postúpila do semifinále (C1). Jakubovi Grigarovi (K1) stačil čas 87,10 s na deviate miesto a taktiež na semifinále.

Program a výsledky Slovákov na OH

Tenisový deň

Informácie nielen z olympijského turnaja nájdete v našom pravidelne aktualizovanom tenisovom trackeri.

Novinky

23:00 - Plavci Veľkej Británie James Guy, Tom Dean, Matthew Richards a Duncan Scott získali zlaté medaily v štafete 4x200 m voľným spôsobom na OH v Paríži. Strieborné kovy si odniesli reprezentanti USA, bronz získali Austrálčania.

21:45 - Talianske šermiarky získali zlaté medaily v korde družstiev na olympijských hrách v Paríži. V utorkovom finále zdolali domáce Francúzky tesne 30:29. Bronz si vybojovali Poľky.

21:30 - Írsky plavec Daniel Wiffen zvíťazil vo finále 800 m voľným spôsobom na OH v Paríži, keď časom 7:38,19 min vytvoril olympijský rekord. Strieborný Američan Bobby Finke zaostal o 56 stotín, bronz si odniesol Talian Gregorio Paltrinieri.

21:15 - Austrálska plavkyňa Kaylee McKeownová získala zlatú medailu v disciplíne 100 m znak, keď triumfovala v olympijskom rekorde na OH v Paríži. Striebro si s odstupom 33 stotín, odniesla Američanka Regan Smithová, bronz získala jej krajanka Katharine Berkoffová.

20:35 - Americké gymnastky Simone Bilesová, Jordan Chilesová, Jade Careyová, Suni Leevá a Hezly Riverová získali zlaté medaily vo viacboji družstiev na OH v Paríži. Striebro si odniesli reprezentantky Talianska, bronz vybojovali Brazílčanky.

20:22 - Novozélandské reprezentantky v sedmičkovom ragby obhájili na parížskom olympijskom turnaji titul spred troch rokov z Tokia. V utorkovom finále zvíťazili nad Kanadou 19:12.

20:00 - Nemecký desaťbojár Manuel Eitel sa odhlásil z olympijských hier pre infekciu koronavírusom. Ide o posledný zo série prípadov, ktoré ovplyvnili parížske hry. Predchádzajúcu olympiádu v Tokiu museli pre pandémiu Covid-19 posunúť o rok na leto 2021. Miera infekcií však odvtedy prudko klesla a na parížskych hrách neexistujú žiadne obmedzenia. Sú však náznaky zvýšenia prípadov, ktoré by mohli vystrašiť organizátorov.

19:15 - Futbalisti Argentíny porazili 2:0 Ukrajinu a z 2. miesta skupiny B prešli do štvrťfinále. Prvé je Maroko po výhre 3:0 s Irakom.

18:54 - Slovenský windsurfista Róbert Kubín bol po šiestich jazdách v triede iQFoil na OH 2024 na 21. mieste. Na konte mal skóre 84, od lídra súťaže Holanďana Luuca van Opzeelanda ho delilo 65 bodov.

18:40 - Slovinská džudistka Andreja Leškiová získala zlato v kategórii do 63 kg na OH v Paríži. V utorňajšom finále zdolala Mexičanku Priscu Awitiovú Alcarazovú na waza-ari. Bronzové medaily vybojovali domáca Francúzka Clarisse Agbegnenouová a Laura Fauzliová z Kosova.

Radosť Leškiovej.
Radosť Leškiovej.AFP/Flashscore

18:05 - Slovenský vodný slalomár Jakub Grigar sa predstaví v semifinále K1 na OH v Paríži. V prvej kvalifikačnej jazde predviedol bezchybnú jazdu s časom 87,10 s, čo k postupu medzi najlepšiu dvadsiatku stačilo. V druhej jazde si pripísal dve trestné sekundy a čas 91,80. Nakoniec skončil na 9. mieste. Súboje o cenné kovy čakajú kajakárov vo štvrtok od 15:30.

17:55 - Japonský džudista Takanori Nagase vybojoval zlatú medailu v kategórii do 81 kg na OH v Paríži. Vo finále zdolal Gruzínca Tata Grigalašviliho na ippon. Bronzové medaily si odniesli I Džon-hwan z Kórejskej republiky a Somon Machmadbekov z Uzbekistanu.

17:15 - Slovenka Anna Karolína Schmiedlová zvíťazila v osemfinále tenisovej dvojhry na olympijských hrách nad Taliankou a štvrtou nasadenou Jasmine Paolinovou 7:5, 3:6, 7:5 a postúpila už medzi osem najlepších. Súperkou Schmiedlovej bude vo štvrťfinále Češka Barbora Krejčíková. Čítajte viac.

17:05 - Futbalisti Egypta porazili 2:1 Španielsko a postúpili do štvrťfinále z prvého miesta skupiny C. Oba góly víťaza strelil útočník Ibrahim Adel.

Radosť egyptských futbalistov.
Radosť egyptských futbalistov.AFP

17:02 - Slovenská vodná slalomárka Zuzana Paňková postúpila na OH v Paríži do semifinále disciplíny C1. V kvalifikácii jej stačil k postupu čas z prvej jazdy 103,27 s. O medaily bude debutantka pod piatimi kruhmi bojovať v stredu od 15:30.

17:00 - Britský strelec Nathan Hales získal na OH v Paríži zlatú medailu v trape. V utorňajšom finále vytvoril olympijský rekord so 48 bodmi. Druhý skončil Číňan Čchi Jing a bronz vybojoval Jean Pierre Brol Cardenas z Guatemaly. Slovenský reprezentant Marián Kovačócy neuspel v kvalifikácii a obsadil 26. priečku.

Zlatý medailista z trapu Hales.
Zlatý medailista z trapu Hales.Profimedia/Flashscore

16:42 - Slovenský vodný slalomár Jakub Grigar urobil dôležitý krok k postupu do semifinále na OH v Paríži. Obhajca striebra v K1 absolvoval prvú kvalifikačnú jazdu bez jedinej trestnej sekundy a obsadil 6. miesto s mankom 3,39 s na víťazného domáceho pretekára Titouana Castrycka.

16:05 - Slovenská vodná slalomárka Zuzana Paňková úspešne zvládla svoj olympijský debut. V prvej kvalifikačnej jazde v disciplíne C1 obsadila 4. priečku, keď si nepripísala ani jednu trestnú sekundu a od najrýchlejšej Češky Gabriely Satkovej mala odstup 3,83 sekundy. Devätnásťročná vlajkonosička slovenskej výpravy si tak vytvorila výborný základ pre postup do semifinále, kam sa dostane 18 najlepších z oboch kvalifikačných jázd. Druhá jazda je na programe v utorok o 17:10.

15:40 - Prvé zlato v stolnom tenise na OH v Paríži získali favorizovaní Číňania Wang Čchung-čching a Sun Ťing-ša, ktorí vo finále mixu zdolali dvojicu z KĽDR.

15:10 - Taliansky šermiarsky zväz podal Medzinárodnému olympijskému výboru a svetovej federácii protest proti výsledku finále olympijskej súťaže v šerme, v ktorom Filippo Macchi v pondelok prehral 14:15 s obhajcom zlata Cheung Ka-longom z Hongkongu. Zväz to oznámil na svojej webovej stránke.

14:40 - V areáli Rolland Garros odštartovala od 14:40 boj o štvrťfinále slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová. Na kurt sa postavila proti nasadenej favoritke a štvorke turnajového pavúka Jasmine Paoliniovej.

Posledné vzájomné strety.
Posledné vzájomné strety.Flashscore

14:05 - Slovenská strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková je po prvom dni kvalifikácie trapu na olympijských hrách v Paríži na nepostupovej 24. priečke. Obhajkyňa zlata z Tokia urobila v troch položkách až sedem chýb a nazbierala 68 bodov. V stredu sú na programe zvyšné dve položky kvalifikácie i finále, kam sa prebojuje šesť najlepších. Čítajte viac.

13:05 - Slovenský reprezentant v športovej streľbe Marián Kovačócy nepostúpil do finále trapu na OH v Paríži. V dvojdňovej kvalifikácii nazbieral 117 bodov a už pred jej skončením bolo jasné, že sa medzi finálovú šesticu nedostane.

12:05 - Austrálska plavkyňa Lani Pallisterová nebude pre pozitívny test na koronavírus na olympiáde v Paríži štartovať v pretekoch 1 500 m voľným spôsobom. Oznámilo to vedenie reprezentácie.

11:30 - Zuzana Rehák Štefečeková je po druhej z piatich sérii kvalifikácie štrnásta. Z 25 výstrelov sa pomýlila iba raz, celkovo má na konte 47 bodov, avšak priebežne stráca na finále dva výstrely. Po dvoch sériách vedú Španielka Molneová Magrinová a Talianka Stancová. Obe mierili presne pri všetkých 50 pokusoch.

11:00 - Srbskí strelci Zorana Arunovičová a Damir Mikec získali na OH v Paríži zlatú medailu vo vzduchovej pištoli miešaných tímov na 10 m. V dramatickom finále zdolali tureckú dvojicu Sevval Ilayda Tarhanová a Yusuf Dikec 16:14. Bronz si vybojovali Manu Bhakerová a Sarabjot Singh z Indie.

Výsledok finále.
Výsledok finále.Flashscore

10:45 - Marián Kovačócy si vo štvrtej kvalifikačnej sérii mužského trapu zapísal na konto 24 bodov, na finále to však s vysokou pravdepodobnosťou stačiť nebude. Za TOP 6 zaostáva pred poslednou sériou aktuálne o štyri výstrely, zmeniť sa to môže ešte na päť bodov.   

10:30 - Zuzana Rehák Štefečeková v úvode kvalifikácie ženského trapu zaostáva za najlepšími. V prvej sérii si pripísala zisk 23 bodov, až päť strelkýň zaznamenalo maximum. Do finále postupuje šestica. Slovenku čaká v utorok ešte 50 výstrelov.

09:30 - Slovenka Anna Karolína Schmiedlová sa postarala o jedno z pondelkových tenisových prekvapení, keď v 2. kole olympijskej dvojhry vyradila 14. nasadenú Brazílčanku Beatriz Haddadovú Maiovú 6:4, 6:4. V utorok (najskôr od 13:30) však bude čeliť úplne inému kalibru, jednej z najlepších hráčok ostatných mesiacov, jasnej favoritke a zároveň štvorke turnajového pavúka - Jasmine Paoliniovej z Talianska. Podarí sa Schmiedlovej zas a znova zbúrať negatívne predikcie? Čítajte viac.

09:00 - Americkí krasokorčuliari si v stredu 7. augusta v Paríži dodatočne prevezmú zlaté olympijské medaily z tímovej súťaže zo ZOH 2022 v Pekingu. Uviedol to hovorca Medzinárodného olympijského výboru Mark Adams. Slávnostný ceremoniál sa uskutoční o 17:00 v Parku šampiónov. Zlato z krasokorčuliarskej tímovej súťaže v Pekingu napokon Američanom nedávno prisúdil Športový arbitrážny súd (CAS) v Lausanne, ktorý zamietol odvolanie Ruska. To prišlo o prvenstvo pre doping Kamily Valijevovej.

08:30 - Bronz z olympijských hier v Paríži bude pre Mateja Beňuša aj motivácia do zvyšku sezóny Svetového pohára. Tridsaťšesťročný vodný slalomár získal v pondelok druhú olympijskú medailu v C1 a prvú pre Slovensko na prebiehajúcich OH. Beňuš je navyše aj priebežný líder celkového poradia kanoistov v SP. Čítajte viac.

Beňuš je prvým slovenským medailistom na OH v Paríži.
Beňuš je prvým slovenským medailistom na OH v Paríži.AFP

08:15 - Organizátori parížskej olympiády presunuli utorňajšie preteky triatlonistov na stredu pre nepriaznivú kvalitu vody v Seine. Informovala o tom agentúra Reuters. Po silných dažďoch museli v predchádzajúcich dňoch zrušiť oba plánované plavecké tréningy.

"Napriek tomu, že kvalita vody sa zlepšila, v niektorých častiach plaveckej trate stále nedosahuje potrebné hodnoty, preto preteky mužov presunuli na stredu. Uskutočnia sa po skončení súťaže žien," uviedli v utorok ráno organizátori.

07:45 - Olympijské hry v Paríži v utorok 30. júla ponúknu opäť riadnu porciu vypätých bojov, ale aj zábavy. Hlavná pozornosť sa opäť sústredí na Roland Garros, kde budú vo štvorhre bojovať Rafael Nadal a Andy Murray, pričom pre Brita to môže byť rozlúčka s kariérou. Francúzska verejnosť si želá konečne zlato v džude, zatiaľ čo gymnastická ikona Simone Bilesová bude bojovať o ôsmu olympijskú medailu. Čítajte viac.

07:30 - Slovensku patrí v medailovej bilancii po pondelku delená 26. priečka so ziskom jedného bronzu. Aspoň jednu medailu získalo 36 krajín, najviac zlatých má Japonsko (6). Celkovo najviac cenných kovov je na konte USA (20).

Medailová štatistika pred štartom utorkových súťaží.
Medailová štatistika pred štartom utorkových súťaží.Flashscore