Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

OH v Paríži, deň do otvorenia: Odhlásila sa aj Rybakinová, futbalistov Argentíny vykradli

Aktualizované
Rybakinová si pod piatimi kruhmi nezahrá.
Rybakinová si pod piatimi kruhmi nezahrá.Profimedia
Hoci slávnostné otvorenie olympijských hier v Paríži sa uskutoční až v piatok 26. júla, boje v základných skupinách pre futbalistov a ragbistov sa začali už v stredu. Vo štvrtok sa k nim pridajú lukostrelci a hádzanári. Sledujte najdôležitejšie momenty v špeciáli Flashscore Správ, ktorý mapuje dianie na olympijských hrách priamo na mieste nielen očami dát.

Program Slovákov

09:30 - Denisa Baránková - lukostreľba - kolo pre nasadzovanie (48. miesto)

Novinky dňa

19:30 - Na olympijskom tenisovom turnaji sa nezúčastní ďalšie hviezdne meno, tentoraz je to svetová štvorka Jelena Rybakinová z Kazachstanu, ktorá sa dnes odhlásila.

18:00 - Kanadské obhajkyne zlata z Tokia vstúpili do ženského futbalového turnaja víťazstvom 2:1 nad Novým Zélandom. Zápasu predchádzal škandál s dronom, pri ktorom členovia kanadského tímu natáčali tréning hráčok Nového Zélandu. Trénerka Bev Priestmanová prevzala za tento incident osobnú zodpovednosť a rozhodla sa, že v dnešnom strete nebude na lavičke.

16:55 - Argentínske médiá nešetria kritikou na adresu organizátorov olympijských hier po kontroverznom stredajšom zápase medzi Argentínou a Marokom, ktorý bol v samom závere prerušený na viac ako dve hodiny. Duel bol podľa nich z organizačného hľadiska katastrofou, pričom Francúzsko ako hostiteľ hier bolo v tlači označené za krajinu tretieho sveta.

Marockí a argentínski futbalisti.
Marockí a argentínski futbalisti.AFP

16:05 - Členovi trénerského tímu Michaelovi Palfreymu hrozí vylúčenie z austrálskej výpravy na OH v Paríži. Plavecký kouč verejne podporil Juhokórejčana Kim Woo-mina namiesto svojich krajanov Samuela Shorta a Elijaha Winningtona.

15:50 - Olympijský tréningový komplex, v ktorom sa zdržuje argentínska futbalová reprezentácia počas OH 2024 v Paríži, vykradli. Informoval o tom hlavný tréner mužstva Javier Mascherano a dodal, že delegácia podala trestné oznámenie na políciu v Lyone.

15:10 - Vlajkonosičmi slovenskej výpravy na piatkovom otváracom ceremoniáli olympiády v Paríži budú vodní slalomári Jakub Grigar a Zuzana Paňková. Vo štvrtok o tom informoval portál Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV). Čítajte viac.

14:10 - Kanadský videoanalytik ženského futbalového tímu Joey Lombardi dostal na súde v St. Etienne za použitie dronu počas tréningu Novozélanďaniek osemmesačný podmienečný trest väzenia. Podľa agentúry AFP sa 33-ročný Lombardi v stredu priznal a rovnako ako asistentka trénera Jasmine Manderová už opustil dejisko olympijských hier.

13:40 - Slovenská lukostrelkyňa Denisa Baránková síce nebola spokojná so svojím výkonom, no v prvej polovici kola pre nasadzovanie ukázala aj kvalitné strely. Dvadsaťdvaročná Slovenka obsadila vo štvrtok na OH v Paríži 48. miesto (636 b) a v prvom kole narazí na osemnásťročnú domácu Amélie Cordeauovú. Čítajte viac.

13:15 - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová nastúpi v 1. kole olympijského turnaja v Paríži proti Katie Boulterovej z Británie. Dve veľké osobnosti mužského tenisu Srb Novak Djokovič a Španiel Rafael Nadal môžu na seba naraziť na olympijskom turnaji v Paríži už v 2. kole. Rozhodol o tom štvrtkový žreb. Turnaj sa hrá na kurtoch slávneho grandslamového Rolland Garros. Čítajte viac.

12:00 - Slovenská lukostreľkyňa Denisa Baránková obsadila v kvalifikácii 48. miesto. Nazbierala 636 bodov, keď trafila zo 72 šípov 19 desiatok, z toho 6 čistých stredov. V 1. kole ju čaká domáca Francúzka Amélie Cordeauová, ktorej patrila 17. priečka. Jej súperka, Kórejčanka Lim Si-hjon, vytvorila svetový rekord (694 bodov). 

11:30 - Bývalá svetová jednotka Angelique Kerberová po olympijských hrách v Paríži ukončí svoju tenisovú kariéru. Tridsaťšesťročná tenistka, ktorá je po fenomenálnej Steffi Grafovej s tromi grandslamovými titulmi najúspešnejšou nemeckou tenistkou, to oznámila na Instagrame krátko pred žrebom olympijského turnaja.

11:00 -  Stredajší podvečerný žreb stolnotenisového olympijského turnaja mužov v Paríži bol nemilosrdný k jedinému slovenskému zástupcovi Jang Wangovi, ktorý nemusí hrať predkolo a automaticky sa dostal medzi najlepších 64 mužov stolnotenisového turnaja. V prvom kole ho čaká nasadená jednotka Čchu-čchin Wang. Dvadsaťštyriročný čínsky reprezentant, ktorý vyhral v roku 2018 olympijské hry mládeže, je sedemnásobný majster sveta vo štvorhrách a dvojhrách, zo singlov má zatiaľ z MS jednu striebornú medailu z vlaňajška, informuje olympic.sk.

Jang Wang je vo svetovom rebríčku na 69. pozícii. Dvadsaťdeväťročný stolný tenista nastúpi v slovenských farbách na svojich tretích olympijských hrách. So súperom sa už v minulosti stretol na jednom z turnajov v Číne a prehral s ním. Kedy sa stretnú, zatiaľ nie je jasné, keďže program 1. kola je rozdelený do troch dní (sobota 27., nedeľa 28. a pondelok 29. júla).

10:48 - Dvojnásobný olympijský víťaz Andy Murray pred žrebom parížskeho turnaja oznámil, že súťaž dvojhry napokon hrať nebude. Účasť na tohtoročnom podujatí pod piatimi kruhmi však nezrušil, keďže si zahrá štvorhru s krajanom Danielom Evansom. Parížska olympiáda bude aj tak posledným podujatím, na ktorom britský tenista odohrá súťažný zápas. Následne ukončí kariéru. Čítajte viac.

10:15 - Dánske hádzanárky v otváracom stretnutí parížskeho olympijského turnaja zvíťazili v A-skupine nad Slovinkami 27:19. Turnaj hrá 12 tímov, ktoré sú rozdelené do dvoch skupín. Štyri najlepšie v oboch postúpia do štvrťfinále.

09:45 - Olympijský víťaz z Tokia v BMX Austrálčan Logan Martin prišiel o časť svojho vybavenia po tom, čo mu neznámi zlodeji vykradli tímovú dodávku. Na svojom instagramovom účte zverejnil video, na ktorom bolo rozbité okno na strane spolujazdca. K incidentu došlo v Bruseli, kde bol austrálsky tím na tréningovom kempe pred odletom do Paríža.

09:00 - Denisa Baránková bude prvou zástupkyňou Slovenska, ktorá sa pustí do akcie na olympijských hrách v Paríži. Lukostrelkyňu čaká vo štvrtok kolo pre nasadzovanie od 9:30.

08:20 - Kým stredajší program na parížskej olympiáde patril futbalistom a ragbistom, štvrtok by mal byť v znamení ženských kolektívnych športov, kde sa prvýkrát predstavia futbalistky a hádzanárky. Pokračovať však bude aj mužský turnaj v sedmičkovom ragby.

Denný program OH v Paríži

07:30 - Šéf lavičky Albicelestes Javier Mascherano označil udalosti, ktoré poznačili stredajšiu prehru jeho tímu s Marokom 1:2 v úvodnom zápase olympijského futbalového turnaja, za hanbu a cirkus. "Je hanba, že sa to stalo, ovplyvnilo to celý turnaj. Toto by sa nestalo ani niekde v nižšej lige, je to úbohé," nebral si servítku pred ústa. Čítajte viac v článku.